Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Államtitkár a III-as főcsoportfőnökségről

Igazából a címben már benne van minden.
Nagyon szomorú, de 2014-ben az egykor anitkommunista Fidesz egy III/II-es tisztet nevezett ki rendészeti államtitkárnak.

„60 éves vagyok, családom van, fiatalkoromban sportoltam, a hírekben megjelentek szerint a BRFK-ra kerülve kémelhárítással, majd terrorelhárítással foglalkoztam. Ez után hírszerzési tevékenységet végeztem, de senkiről nem jelentettem. Becsülettel végeztem a munkámat. Amikor kinevezték, állambiztonsági múltja mindenki számára ismert volt” – nyilatkozta Tasnádi.

Kocsis Máté,a  Fidesz kommunikációs vezetője a következő érvrendszerrel próbálta védeni:

– Tasnádi László szakmai és nem politikai munkát végez.
– Régen is a rendvédelemben dolgozott és most is ezt teszi.
– Ha Pintér Sándor a saját munkájának segítése érdekében így döntött, akkor nyilvánvalóan ezt átgondolta, ekképpen illik tiszteletben tartani.
– Tasnádi László életrajza a korábbi években is ismert lehetett mindenki számára, tehát nem érhetett meglepetésként senkit.

A kormany.hu-n található önéletrajzában például egy szó sem esik a III-as Főcsoportfőnökségről. Pedig ugye ismert lehetett mindenki számára …

tasnádi

A C alosztály feladata elsősorban a belső reakció, a kulturális, ifjúsági és egyházi vonalon ellenséges tevékenységet folytató személyek, diplomaták operatív megfigyelése, és a kiemelt népgazdasági objektumok védelme volt.

2009-ben a Heti Válasz összeszedte és nyilvánosságra hozta annak az 50 embernek a nevét, akik még 1989 nyarán is működtette a III-as főcsoportfőnökséget. Még mi is lehoztuk a neveket
És mit látok a TOP50-ben? Tasnádi Lászlót …
Érdemes átfutni a neveket és hogy akkor, 2009-ben a Heti válasz mit kutatott ki, ki mivel foglalatoskodott.

„Megengedhetetlen hogy a Magyar Köztársaság miniszterelnöke a D-209-es elvtárs legyen, bármelyik párt adja is a kormányfőt – mondta a Pokorni Zoltán, a Fidesz elnöke, aki hozzátette: megengedhetetlen, hogy 2002-ben a magyar miniszterelnök egy múlt rendszer politikai rendőrségének beszervezett embere legyen, evvel ugyanis a magyar társadalom erkölcsi alapját veszi semmibe.”

Hát igen, 2002 már baromi rég volt.

„Világos a különbség a diktatúra megzsarolt áldozata és az elnyomó rendszert önkéntesen, pénzért, karriervágyból kiszolgáló titkos ügynök között”. –  Deutsch Tamás

„Arra a kérdésre, hogy a Fidesz támogatja-e az MSZP, illetve az SZDSZ az ügynöktörvény módosítása érdekében tervezett javaslatait, kijelentette, a Fidesz önálló törvényt kíván benyújtani. Pokorni elmondta, hogy javaslatuk összeférhetetlenséget mondana ki az ügynökmúlttal rendelkező politikusokra.
Újságírói kérdésre Pokorni sajnálatát fejezte ki, hogy az elmúlt négy évben szőnyeg alá söpörték az ügynökkérdést, mint mondta senki sem vetemedett ilyen „hibára”, mint Medgyessy.” – még mindig 2002.

„A Fidesz megkezdte összeférhetetlenségi törvényjavaslatának előkészítését, amelyet az MDF-fel közösen kíván benyújtani. Az ellenzéki indítvány Demeter Ervin, volt titkosszolgálati miniszter szerint nem csupán III.-as Főcsoportfőnökség tagjaira terjedne ki, hanem eltiltaná a közéleti szerepléstől az MSZMP Központi és Politikai Bizottságának tagjait, valamint az állampárt egykori függetlenített párttitkárait is. Pokorni szerint a törvényjavaslatot akkor is beterjesztik, ha az nem örvend majd népszerűségnek.” –  azóta is várjuk a törvényt, lassan készül!

Távozásra szólította fel Medgyessy Péter miniszterelnököt a Fidelitas, a Jobboldali Ifjúsági Közösség és az Áprilisi Ifjak szervezet vasárnap Budapesten, a Batthyány-örökmécsesnél rendezett tüntetésén.
Bayer Zsolt hangoztatta: „soha többé ne mondja nekünk senki, hogy ne beszéljünk róla. Mi nem felejtünk el semmit, mi nem felejtjük el Trianont, a Rákosi-rendszert, Kádárt és az ő rendszerét. Nem vagyunk hajlandók sem felejteni, sem megbocsátani.

Ez a tüntetés Bayer Zsoltnak is eszébe jutott, mert keserű publicisztikában öntötte ki a nyomorúságát a hétvégén. Képzeljétek el, mekkora fideszes disznóságnak kell lennie, amit már az ötös számú párttagkönyv tulajdonosának a gyomra sem vesz be …. ?
„De ezer ördög és pokol! Én ott, a Batthyány-örökmécsesnél komolyan beszéltem ám! És azt a komolyságot egyszerűen nem vagyok hajlandó most számon kérni önmagamon, senki és semmi kedvéért. Ha úgy tetszik, puszta kényem végett, ha érthető. De másért sem. Például azért, mert tudom, Orbán Viktor is komolyan beszélt akkor és ott, a Hősök terén. Én tudom a legjobban, mert én a lelkemmel tudom. Amióta elmondta azt a beszédet, azóta tudom, hogy vele elmennék háborúba. S mert az a beszéd komoly beszéd volt, s az a pillanat komoly pillanat volt, a beszéd, a pillanat Tasnádi László ellen is szólt. Vád volt az, s mindjárt ítélet is, őellene s a rendszer ellen. A rendszer ellen, amely életek, sorsok, jövők és hitek millióit tette tönkre.”

2014. június 2.:
A kormánypárt megint elutasította az LMP által benyújtott ügynöktörvényt. Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága – már hatodjára – nem vette tárgysorozatba a Schiffer András frakcióvezető által benyújtott, az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatot

Most már értjük, miért.

Sőt, meg is nézhetjük, hogyan habognak össze-vissza a képviselők, amikor megkérdezik tőlük, hogy ezt így mégis hogy?

 

Megosztás