Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Fodor Gábor segít csalni a kamupártoknak

Az elmúlt napok Lázár Jánosnak „köszönhető” civiles-norvégos-origós-tüntetéses őrületében a megérdemeltnél kevesebb figyelmet kapott a bukott SZDSZ nagy túlélőjének, a baloldali összeborulás legnagyobb nyertesének, a parlamentbe idén a megszámlálhatatlanul kevés tagot számláló Magyar Liberális Párt elnökeként bejutó Fodor Gábor legelső, és máris csodálatos indítványa, amely a kamupártoknak segít felvenni az állami támogatást csalni az ajánlóívekkel.

Fodor június 2-án nyújtotta be törvénymódosító indítványát, ami arról szól, hogy az önkormányzati választáson is legyen többes ajánlás. A Fidesz által kitalált rendszer ugye most vizsgázott áprilisban, eredménye az volt, hogy a kamupártok csaltak orrba-szájba, cserélgették egymás között az ajánlóíveket, lemásoltak, hamisítottak aláírásokat, visszaéltek a választópolgárok személyes adataival annak érdekében, hogy megkaphassák az állami támogatást, amit aztán a siralmas választási eredményeik miatt vissza kell(ene) fizetniük, ám ez elég döcögősen megy, mint az a Hír24 szuper cikksorozatából (itt, itt, itt, és itt) kiderül. Az országgyűlési választás után konkrétan a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) javasolta az Országgyűlésnek, hogy gondolja újra a többes ajánlás rendszerét, és térjen vissza inkább a korábbihoz, amikor egy választó csak egy jelöltet ajánlhatott.

Úgy volt, hogy az önkormányzati választáson nem lesz ilyen, de hála Fodor javaslatának – amit az ellenzék indítványait 2010 óta rendíthetetlenül lesöprő kormánypártöbbség azonnal befogadott -, mégis csak ügyeskedhetnek a kispártok ősszel is.

A módosító indoklása egészen csodálatos, igazán írhatott volna Fodor annyit, hogy „csak”, nem kellett volna ennyire cifrázni a hablatyolást.

fodor2

 

Fodor-Fidesz koalíció, és ez még csak a négy év kezdete.

Megosztás