Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Lázár János nagyon titkolná, kivel hozta össze a 2 milliós hotelszámlát

Lázár János csodálatos teljesítménnyel robog a miniszteri széke elé, tényleg itt az ideje, hogy egy ilyen tapasztalt, professzionális politikus államtitkárból felfelé bukva miniszter legyen!

Az Origo (Pethő András) tavaly kérte ki, hogy az állami vezetők mennyiért és hova utaztak, és kiszúrták, hogy Lázár neve mellett kiemelkedően magas összegek szerepelnek, de a Miniszterelnökség nem adta ki a részletes adatokat, így az Origo a Transparency International segítségével pert indított a közérdekű adatokért.

A tegnapi első fokú tárgyalás során a következők derültek ki:
Lázár János + 1 fő, Anglia, 3 nap / 2 éjszaka, 920 ezer forint szállásköltség
Lázár János + 1 fő, Svájc, 2 nap / 1 éjszaka,  469 ezer forint szállásköltség
Lázár János + 1 fő, Olaszország, 2 nap / 1 éjszaka, 582 ezer forint szállásköltség

Ez összesen 4 éjszaka és 2 millió forint, vagy 1 éjszaka 1 főre kb. 250 ezer forintba került az adófizetőknek.
A Miniszterelnökség jogásza azonban az elsőfokú tárgyaláson sem árulta el, hogy ki volt Lázár János +1 fője, akivel ezeket a hotelszámlákat összehozták.


Az elsőfokú ítélet szerint a Miniszterelnökségnek válaszolnia kell arról, hogy Lázár János mit csinált a kiküldetései során, és válaszolnia kell azokra a kérdésekre is, hogy mely szállodákban szállt meg, illetve hogyan alakult a szállásköltség a hotelek és az utazások bontásában.

lázár hotel
Lázár János tegnap este megemésztette az elsőfokú ítéletet, mert reggel 6 órakor a következő közleményt adta ki:

Az alábbiakban kívánok eleget tenni az origo.hu portál újságírójának érdeklődésére, az államtitkári megbízatásommal kapcsolatos utazásokról:

1. Az elmúlt két évben a legkevesebbet utazó kormánytagok közé tartoztam. Ezzel együtt is megtiszteltetésnek tekintem azt a figyelmet, amelyben a média egyes szereplői – most nem részletezendő okból, esetleg megbízásból – részesítenek.

2. Örülök, hogy a független magyar bíróságok fontosnak tartják, hogy megismerjék utazási szokásaimat. Készséggel állok utazási szokásaim részleteivel is a független magyar bíróságok rendelkezésére.

3. Nagyra becsülve az origo.hu hírportál elfogulatlan, objektív és korrekt tájékoztatását, értékelve az átláthatóság és a magyar költségvetés védelme érdekében végzett munkájukat úgy döntöttem, hogy lemondok a számomra törvényben biztosított utazási költségtérítésekről.

4. Mindenkeppen szeretnék Pethő Andrásnak, az origo.hu újságírójának legalább a mai napon egy kis élvezetet szerezni, ezért a megnevezett utak során felhasznált két millió forintot rögvest az állami költségvetés rendelkezésére bocsátom.

Lázár János

Az új kormányzati ciklus legcinikusabb közleményei között biztosan ott fog szerepelni 2018-ban, ha majd egyszer valaki készít egy toplistát.

Nézzük ez az alázatos köztisztviselő hogyan reagált pontról-pontra
1. Nem arra irányult az adatigénylés, hogy ki hányszor utazott, hanem hogy ki mennyi közpénzt használt fel. Az pedig a legsunyibb bolsevik módszer, hogy egy újság közérdekű adatigénylését úgy minősítse, hogy az Origo valaki megbízásából dolgozik.
2. A független magyar bíróság (és itt most képzeljük hozzá Lázár gunyoros félmosolyát, amikor ezt leírta) nem az utazási szokásait iránt érdeklődött, hanem hogy a közpénzek hogyan kerültek felhasználásra.
3. Köszönjük a nagylelkűséget, János! Úriember!
4. Egy magyar politikus inkább befizet 2 millió forintot, csakhogy nehogy kiderüljön, hogy kivel töltötte ezt a 4 éjszakát … Aha, biztos így tenne, ha teljes korrekt szolgálati út lett volna.
És mi van a repülőjegyekkel, az egyéb költségekkel? Az is vissza lesz fizetve?

Lázár János úgy készül a mádosfokú tárgyalára, hogy zsebből befizet az államkaszába 2 millió forintot, hátha így már nem kell bevallani, kivel és mit csinált ezen a három úton. Biztos az országárt dolgozott, a megvetett dekadens nyugati luxuskörülmények között, de a szíve-lelke a puritán hódmezővásárhelyi szerény hajlékában.

Én már csak ennyit kérdezek: Vajon kivel csajozott Lázár János külföldön?

Megosztás