Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Tudod hogyan kell konspiratívan találkozni? Szerencsére a közmédia leforgatta az oktatóvideót!

Múlt hét szombaton, az Indexen Dezső Andris írt egy remek cikket arról, mi fán terem a konspiratív találkozó:

…ha mindezt konspiratív módon teszik, akkor nem fél 3-kor indulnak el, hanem például délben és 3 órán át mindenfelé bolyonganak a városban egyedül, hol taxival, hol busszal, hol metróval, hol gyalog közlekedve, az utolsó 20 percet pedig gyalog teszik meg, de azt sem egyenesen a presszó felé, hanem össze-vissza.
Ezt hívják a szakmában önellenőrzésnek, a három órán át tartó „bóklászás” közben ugyanis figyelik, követik-e őket az úgynevezett figyelők, akik a veszélyt jelenthetik a számukra. Erre rengeteg módszer van, az egyik klasszikus az, amikor időről-időre megállnak például egy kirakat előtt, mintha azt néznék, de közben azt figyelik, vannak-e mögöttük figyelők.
A profi figyelők persze nem hülyék, és nem is egyedül vannak, de ha valaki régóta a szakmában van, könnyen kiszúrja őket. Például a cipőjükről vagy a zoknijukról, mert míg a kabátjukat, sapkájukat, szemüvegeiket, parókáikat vagy akár a kontaktlencséjüket cserélgetik is a útközben a figyelők, a zoknikat és a cipőiket általában nem.

A közmédiánál kellett még egy kis anyag a kovácsbélás riportba, így Hevér Lóránt kiment és leforgatta Dezső Andris cikkét, szóról-szóra:

Telefont nem vihet magával egy kém, és autót sem használhat, amit ezért egy félreeső parkolóban hagy. Gyalog indul a találkozóra, és pont az ellenkező irányba, mint amerre mennie kellene. Később villamosra is száll az ügynök, aki konspirál, de természetesen nem arra, amelyik közvetlenül a helyszín felé vinné, mert ez csak elterelés. Közben is végig azt figyeli, hogy követik-e. Ezt követően  taxiba ül, menet közben végig a visszapillantót nézi, figyeli, hogy figyelik-e. A taxival nem közvetlenül a helyszínre megy, csak egy köztes állomásig. Időközben úgy dönt, irányt vált,  átszáll egy másik taxiba, és megy tovább pár kilométert. Az utolsó 20-30 percben csak gyalogolhat – a kémkönyvek szerint ez a szabály. Még egy zöldségeshez is benéz, mert még bőven van ideje a konspiratív találkozóig, közben persze végig figyel.
Sétálgatás közben a kirakatokat nézi, de a tükröződésben itt is azt figyeli, követik-e. A kémkönyvek szerint ilyenkor az emberek cipőjét és zokniját is nézni kell, mert a kémelhárítók gyakran váltanak ruhát, de zoknit szinte biztos nem.”

Az így elkészült oktatóanyagot leadták a szerda esti Híradóban, majd a Kossuth Rádióban csütörtök reggel a 180 percben. Reggel 7:10-kor meghallgathattuk a rádióban, hogy kell konspiratívan megférkezni a találkozóra.

Elsőként a híradós anyag, majd utána a Kossuth Rádiós hanganyag:

Megosztás