Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Sehova sem kellenek a szegények

Miskolc fideszes vezetésének hangulat- és városképjavító célból hozott gettórendelete egyre nagyobb hullámokat vet, mivel a környékbeli települések érthető módon nem lelkesednek azért, hogy hozzájuk költözzenek a miskolci szegények. Akár cigányok, akár nem.

Több település polgármestere egy közös nyilatkozatot fogadott el múlt héten:

„önkormányzataink kinyilvánítják, hogy nem támogatják azt, hogy bármely önkormányzat a szociális jellegű problémáinak megoldását a szegénység exportjával oldja meg.

Önkormányzataink minden törvényes eszközzel megakadályozzák, hogy ebben a településeink bármely módon érintettek legyenek. Önkormányzataink ezt nem a szociális érzékenység hiánya miatt teszik.Tiltakozunk az ellen, hogy Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a saját önös céljainak elérése érdekében más önkormányzatokat hátrányos helyzetbe hozza azzal, hogy a számára nem kívánatos személyeket a város közigazgatási határán kívülre költözteti. Ez a döntés a településeinken egyébként is meglévő súlyos szociális gondokat még inkább fokozná.”

Felsőzsolca polgármestere, Tóth Lajos nem árulta még el, hogy milyen intézkedéseket fogadott el a miskolci szegények kirekesztése ügyében az önkormányzat. A faluvezető arra hivatkozott, hogy május 27-én lép hatályba a rendelet, addig titok a tartalma.

A Miskolchoz hasonlóan szintén fideszes sátoraljaújhelyi önkormányzat azonban nem ennyire szégyellős, Szamosvölgyi Péter polgármester ismertette a konkrét terveiket:

Egy készülő önkormányzati rendelet alapján öt évig nem kaphatnának önkormányzati segélyt a Miskolcról támogatással beköltözők, a közmunkánál pedig a helyben élőket részesítenék előnyben, miként jelenleg is.

Egyre csodálatosabban alakul az ügy….
Vajon mi lesz a vége? Mármint azon kívül, hogy ősszel a Jobbik tarolni fog a régióban az önkormányzati választáson. Sorsolással fogják eldönteni, hogy hol lakjanak a szegények, esetleg boxmeccsel, hogy hol ne?

Megosztás