Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Orbán milliárdos barátja a gazdasági lehetőségekről panaszkodik

A Videoton 2-1-re elveszítette a Ligakupa-döntőt a Diósgyőrrel szemben. A vesztes mérkőzés után nyilatkozott a saját oldaluknak Garancsi István elnök-tulajdonos:

Egy olyan klub alkalmazottja beszél a háttér erősségéről, amelynek az ország egyik leggazdagabb embere a tulajdonosa. Köztudott, hogy a DVTK 2010 óta Leisztinger Tamás érdekeltségi körébe került. Ha abból indulunk ki, hogy az ő vagyonát mekkorára szokták becsülni, akkor elég egyértelmű, hogy melyik klubnak jobbak a gazdasági lehetőségei.”

Lassan át lehetne nevezni a Ligakupát Oligarcha Kupára …

Lejjebb görgetve, az interjú alatt a Vidi oldalán ezt látjuk:

ps_2014.05.15_10h18m43s_003_
Garancsi István Orbán Viktor másik házi csapatának a tulajdonosa, vagyonát 10 milliárdra becsülik, a Videoton éves költségvetését pedig kb. 3 milliárdra, melyet nagyrészt a fenti támogatók adnak össze. Leisztinger pedig nem úgy tűnik, hogy nagy focibolond lenne, és mintha nem éppen saját úri huncutságának kielégítésére vásárolta volna meg a Diósgyőrt:
Maradjunk annyiban, hogy egy Magyarországon vállalkozásokat működtető ember esetében nem baj, ha szerepet vállal olyan ügyekben, ami egyébként is fontos neki, főleg akkor nem, ha például az ország első számú politikai vezetőjének is fontos ugyanez az ügy.”

Garancsi és Orbán jó viszonya már 2011-ben egy miniszterelnöki megbízotti tisztséget fialt. Orbán Gáspár főbérlője is Garancsi István. Az Átlátszó kiderítette, hogy Garancsi kapcsolatba hozható a 50 milliárd profit termelő Nagy Offshore Gázbiznisszel. Arról már nem is beszélve, hogy 105 takarékszövetkezetből csak egy, azaz EGY úszta meg az államosítást. A Duna Takarék, amelynek tulajdonosa Garancsi. Micsoda mázli …

Egy pillanatra majdnem megsajnáltam a szegény, szegény Garancsit.

Megosztás