Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Az EGYÜTT-PM Cseh Tamás és József Attila szobrával kampányol – pont az övékével

Eddig különösképpen nem érdekelt az Együtt-PM elfuserált EP-kampánya, ahol a plakátokon egy-egy képviselőjük egyik arcfelére magyar, a másikra meg EU-s zászlót mázoltak amolyan törzsi festésként, és odaírták, hogy „magyar vagyok és európai”. Valamire így is – úgy is elköltik a pénzt, hát olyan mindegy, hogy nekem tetszik-e vagy sem. De ma átléptek egy határt.

A Facebook-oldalukon megjelent képek tanúsága szerint 5 híres ember szobraira ragasztottak ilyen zászlós matricát, merthogy mind az öten magyarok és európaiak. Ezt nem is vitatom egyébként. Csak egyrészt afféle morális szabály, hogy se gyerekkel, se halott emberrel nem kampányolunk. De ezt persze reménytelen megértetni egy politikussal, szóval legalább azt kellett volna jobban átgondolni, hogy kiket kívánnak magukhoz hasonlítani.

Az öt szobor:

– Cseh Tamás
– Puskás Öcsi
– Liszt Ferenc
– József Attila
– Kölcsey Ferenc

együtt

Cseh Tamás és József Attila, a két szabadlelkű művész… pont ők, akiket soha nem sikerült beskatulyázni, akik a maguk álmaik szerint éltek, és köptek minden ilyesmire…..Elég nagy merészség volt pont rájuk csimpaszkodniuk Bajnaiéknak. Persze úgy könnyű, hogy az érintettek nem tudnak tiltakozni. De Cseh Tamás József Attila című dalában benne is van ez az egész:

„Egy mindenhol taníthatónak
kiosztva most már mindene,
és nem tudja megkérdezni,
hogy önnönmaga lehet-e.”

 

 

Mint kiderült egyébként, az Együtt-PM így ünnepli a mai Európa Napot, hogy a saját ízlése szerint felmatricázta sok híres ember szobrát. Aztán szelfiket csináltak velük. A képeket inkább nem raknám ide, emitt meg lehet nézni őket.

Megosztás