Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Illés Zoltán 1998 óta másolja a vagyonnyilatkozatát

A vagyonnyilatkozat egy vicc, egy gumicsont, egy parasztvakítás, a következmények nélküli ország manifesztálódása, de 100 képviselőből 99 képes arra értelmileg, hogy úgy töltse ki, hogy ne vegyék elő, ne bukjon le, ne legyen benne hiba. 

A halmaz másik részében az olyan retartdált / leszarom az egészet / bármit megtehetek mert fideszes képviselő vagyok alakok vannak, mint Illés Zoltán államtitkár.

Nála a Magyar Narancs szúrta ki, hogy 2011-ben 12,2 millió forinttal kisebb, 2012-ben viszont 5,45 millió forinttal magasabb volt az összevont adóalapja, mint ami a vagyonnyilatkozataiban közölt jövedelmi adatokból kiszámolható.

És Illés talán minden idők legnagyobb magyarázatával rukkolt elő. 

„Illés Zoltán elmondta, nem tudja, mennyi a fizetése. Azt tudja, hogy egyetemi oktatóként a Közép-európai Egyetemtől, parlamenti képviselőként az Országgyűléstől, államtitkárként pedig a Vidékfejlesztési Minisztériumtól kap fizetést, ezeknek azonban csak a nagyságrendjével van tisztában, hiszen „egész életemben fontosabb volt számomra a környezetvédelmi elkötelezettség, az egyetemes értékek, az elvégzendő munka. Tudom, hogy az élethez pénz is kell, de a pontos összegek sosem érdekeltek, ezért van könyvelőm, aki számontartja a részleteket”. Ahogy fogalmazott, ő egy „ilyen lúzer”, aki „nem követi, hogy milyen fizetése van”, arra „sem volt ideje, hogy pontosan beírja” a vagyonnyilatkozatba az összegeket, sőt „nem is emlékszik, mit ír bele” a vagyonnyilatkozatba.

Illés Zoltán elmondása szerint 1998 óta, amikor először lett képviselő, mindig ugyanúgy tölti ki a nyilatkozatot: akkor „beírt egy számot”, amit azóta évről évre automatikusan átmásol. Nem azért, mert annyira gazdag, hanem mert „az örökös időhiány miatt figyelmetlen”. „

Namost akkor képzeljük el, hogy mi, mezei egyszerű állampolgárok előadjuk ezt a szöveget a NAV-nak.
Hogy 1998 óta másoljuk a számokat az adóbevallásunkban, mert nincs időnk, a pontos összegek sosem érdekeltek, mi ilyen lúzerek vagyunk … de majd kijavítjuk, becsületszóra, ugye nincs semmi probléma?!

És tényleg ezt csinálta.
Itt van a 2011-es a 2012-es és a 2013-as vagyonnyilatkozata:

ps_2014.04.23_14h04m41s_009_.jpg

 

ps_2014.04.23_14h04m55s_010_.jpg

 

Megosztás