Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Álközmunkásokat mutatott a német tévéseknek Salgótarján

Salgótarján, ismét.

„Politik ohne Populismus — das ist eine Illusion.” – kezdődik a német arte.tv videójának leírása, és a mondatot nyelvtudás nélkül is érti mindenki. A német tv-stáb a magyarországi szociális feszültségekről és a szélsőségek megerősödéséről forgatott, és Salgótarjánban Székyné Sztrémi Melinda polgármester kalauzolásával találtak is egy csapat elégedett közmunkást, akik elmondták a tévéseknek, hogy minden szép, minden jó. Közben a polgármesterasszony a háttérben beszélgetett egy nővel Lakatos Katalin sajtóreferenssel, aki a helyreigazítást küldte nekünk, és mivel nem vették észre, hogy bekapcsolva maradt a mikrofonjuk, őszintén.

„Nem tudom, nem filmeznének ennyit, ha nem tetszene nekik (…) majd vágnak össze valamit. (…) Csak ők nem erre kíváncsiak, hanem az igazi közfoglalkoztatottakra és akkor a végén kiderül, hogy nincs köztük (…) Azért én még cigányt nem is láttam…” – forrás: Népszava

A teljes videó megnézhető itt, a lényeget kivágtuk:

 

 

A Népszava megkereste az ügyben Székyné Sztrémi Melindát, de a polgármesterasszony szabadságra ment, kedden lesz csak elérhető.

Azt se felejtsük el, hogy a választás előtt csúcsra járatta a kormány a közfoglalkoztatottságot, télen például 100.000 embert ültettek be iskolapadba megalázó teszteket töltögetni a közmunka-program keretében a statisztika és az elégedettségi faktor növelésének kedvéért, most viszont nagyon úgy tűnik, hogy kipukkant a lufi, elfogyott a pénz, vagy csak már nem olyan fontos a „munkahelyteremtés”. A Népszabadság által megkérdezett polgármesterek arról számoltak be, hogy legalább ötven százalékkal csökkenteniük kell a programban dolgozók számát a következő hónapokban. „Hivatalosan nem jelentette be a kormány, hogy elfogyott a pénz, de látjuk, hogy ez a helyzet. Családok maradnak bevétel nélkül, most tologatjuk az asztalon a papírokat, hogy kit hívjunk be májustól, s kinek mondjuk azt, nincs tovább” – mondta például Vizsoly polgármestere.

Politik ohne Populismus — das ist eine Illusion.

 

közmunka on Make A Gif

 

Megosztás