Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Lázár szerint Orbán nem az emlékmű megépítésének elhalasztásáról írt a MAZSIHISZ-nek

Nagyban zajlik a párhuzamos valóság megteremtése, aminek egyik élharcosa Lázár János.

Kronológia:

1, Január elején jött a hír, hogy a kormány emlékművet állít a német megszállásnak.

2, Január végén kiszivárogtak sasos-angyalos szobor tervei.

3, Óriási közfelháborodás, különösen a balosok, liberálisok, és természetesen a zsidók részéről. Két zsinagóga (mára már pedig közel 500 szervezet) visszautasította a Civil Alaptól a Holokauszt Emlékév kapcsán tartandó programokra kapott támogatást.

4, Február 10-én a Mazsihisz levelet írt Orbán Viktornak. A levél két dologról szól: az egyik, hogy azt javasolják, hogy a józsefvárosi „Sorsok Háza” elnevezésű holokauszt-emlékközpont helyett egy másik intézményt hozzon létre a kormány. A levél második részében pedig azt írják, hogy szeretnének párbeszédet kezdeményezni a Szabadság térre tervezett emlékművel kapcsolatban.

mazsihisz1.jpg

mazsihisz2.jpg

 

5, Orbán Viktor február 19-én válaszolt a Mazsihisz-nek. Levelében megköszöni a zsidó szervezetnek „a párbeszédet elősegítő szándékot és konstruktív hozzáállást”, és egyetért velük abban, hogy „gyerekeink a magyar-zsidó együttélés történelmét is megismerjék”. Azonban a választási kampányra hivatkozva azt javasolja, hogy a párbeszédet húsvét után folytassák.

orbánlevel.jpg

 

6, Április 8-án, két nappal a választás után a kormány elkezdte a Szabadság téri megszállásemlékmű megépítését. A felállított kordonokat tüntetők elbontották. A Mazsihisznek pedig megvan a véleménye: „Amit a kormány tesz, az a kormány dolga, amit mi teszünk, az a miénk”, „Az, hogy felhúzták a kordonokat a Szabadság téren, szimbolikus dolog, mi pedig értjük az üzenetet”.

7, Sándor Zsuzsa, a 168óra újságírója tegnapi, nyilvános Facebook-postja:

„A német megszállás emlékmű kapcsán kérdéseket tettünk fel a Miniszterelnökségnek. Íme a válasz: „A Kormány 1077/2014. (II. 19.) határozatában május 31-i befejezési határidőre módosította a német megszállás áldozatainak emlékművének felállítását. Ennek a kormányhatározatnak a szellemében a határidők betartása végett, a Szabadság téren, megkezdődtek a munkálatok. Az Ön állításával szemben, a miniszterelnök MAZSIHISZ-nek írt levelében, a választási kampányban átpolitizálódott holokauszt emlékév kapcsán fogalmazódik meg a Húsvét utáni párbeszéd folytatása, és szó sem esik az emlékmű felállításának elhalasztásáról.” „

 

Hát nem, végülis tényleg nem írta le Orbán szó szerint.

Megosztás