Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Jobban teljesít: hosszabb a sor, mint négy éve

Nem hiszem el 🙂
Megtörténik újra!

Négy évvel ezelőtt nem igazán sikerült megszervezni a lakóhelytől szavazni kívánt 56 ezer ember szavazását, ezért álltam 2 óra 20 percet sorban, a hasonló cípőben járó szavazópolgártársakkal együtt. Még videót is készítettem a „zuglói sorról” …

Sajnos én szermétmultinál dolgozom, ezért ha nálunk nem úgy sikerül valami, ahogy elterveztük, akkor összeülünk, átvesszük mik voltak a hibák, igyekszünk tanulni belőle, majd írunk egy listát a feladatokkal, mit kellene kijavítani, másképp csinálni, hogy ne következzen be ez mégegyszer.

Nos, erre volt egészen pontosan négy éve a kormánynak. Átszabták, újraírták a teljes választójogi törvényt, átnevezték az OVB-t Nemzeti Választási Irodára, telenyomták az embereikkel.

Úgyhogy teljes magabiztossággal mentem ét az egyetlen szavazókörbe, amit kijelöltek a lakóhelyüktől távol szavazni kívánó állampolgároknak, akik most nem 56 ezren, hanem 120 ezren vannak.

És ez fogadott:

sor1.jpg

sor2.jpg

sor3.jpg

A szavazókör bejárata mellett a tábla, amolyan utolsó figyelmeztetés:

tábla.jpg

És a sor a maga teljes hosszában:
 

Ahogy látom, megint hajnalig fog tartani a buli, de vajon megint lesz olyan vicces OVB ülés a nagy fejvakarással, mint négy éve?

De semi baj, az NVI arra kéri az embereket, hogy ….

a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elmondta, azt javasolják azoknak a választási irodáknak, ahol átjelentkezők szavaznak, hogy az átjelentkezéssel szavazók adatait tartalmazó névjegyzéket bontsák több részre, vezessenek külön jegyzőkönyveket, a szavazóhelyiségen belül külön asztaloknál fogadják a választópolgárokat, és biztosítsanak több szavazófülkét a többi szavazókörnél. Az NVI azt kéri, aki hasonló eseteket tapasztal, írjon a [email protected]u-ra, vagy telefonáljon (7953310), hogy minél hamarabb tudjanak intézkedni.”

Megosztás