Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Európai Uniós állampolgárok munkavállalása Mórahalmon

Ez az igazi botrány, nem a Simon vagy Rogán-ügy. 
A rúzsai önkormányzat ülésén a közbiztonság kérdését tárgyalták, ahol Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester, fideszes parlamenti képviselő beszélt erről, amit Tatár Gábor LMP-s képviselő rögzített.

Tatárt szerintaz elmúlt egy évben a Fidesz olyan rabszolgatartó-rendszeren dolgozott, ami a Homokhátságon jelentkező munkaerőhiányra egy olcsó import munkaerővel válaszol. Ehhez különböző rendvédelmi szervezeteket hozott létre, aminek a célja láthatóan az, hogy hosszútávon olyan környezetet teremtsen, amiben az olcsó import munkaerő gyakorlatilag le tudja cserélni a helyi munkaerőt. A Fidesz feladata azt a harcot, hogy a helyi munkaerőt bevonja, lemondott a lakosságról, a helyi munkahelyteremtésről és beismeri, hogy nem képes megoldani a Homokhátság problémáját. Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere sem tesz semmit a helyi munkaerő integrálásáért, inkább tovább erősíti az import rabszolgatartást, az olcsó munkaerővel kiszolgálja azokat a nagygazdákat, akik támogatják őt a hatalmon.

 

Nógrádi:


A gazdák a regisztrációért díjat fizetnek, ezzel szemben mi azt a szolgáltatást biztosítjuk számukra hogy, a munkavállalóikat kvázi kordában tartjuk. Van egy megállapodásunk a gazdákkal, van egy etikai és egy magatartási megállapodás köztünk, amelyben próbáljuk azt elérni, hogy minél kevesebbet jelenjenek meg közterületen. Hogyha megjelennek ezek a munkavállalók közterületen, akkor mi begyűjtjük őket és elszállítjuk haza.

Tehát nem igazán szeretjük őket, amikor hétvégén, este, szórakozóhelyeken különböző kulturális programok közelében megjelennek. Most lehet itt persze személyi szabadság korlátozásáról szót ejteni, de ezzel a fajta liberális megközelítéssel nem foglalkozunk.

Azt is hozzáteszem, hogy akik a mi regisztrációnkban szerepelnek, őket a társhatóságok már nem zaklatják, mert mi állandóan ellenőrzünk és jelentést adunk, munkaügyi felügyelőség, NAV, egyebek rajtunk keresztül megy ki gazdálkodóhoz munkavállalást ellenőrizni.

Lehet, hogy megdöbbentő lesz, amit mondok, de nem látszik (kiút), mert kimondottan üldözzük az integrációt. Akadályozzuk a letelepülésüket. Mi abból indulunk ki, hogy ők munkavállalás céljából érkeznek ide nem is engedjük a letelepedésüket, legalábbis igyekszünk megakadályozni, akkor így mondom.

Nagyon sok esetben hatósági eszközökkel, gyámhatósági eszközökkel, egészségügyi szűrővizsgálatokkal kezdődően sok egyéb kérdést vetünk be annak érdekében, hogy ide csak az érkezzen, aki munkát vállal.

Ne jöjjön az asszony, ne jöjjön a gyerek, ne jöjjön több gyerek. Ne akarja igénybe venni az oktatási infrastruktúránkat, a szociális ellátórendszerünket.

Kizárólag csak azokat az elemeket hagyjuk itt a rendszeren belül, akik a legális munkavállalás eszközeinek vagy kritériumainak megfelelnek.Tudom, hogy ez egy kicsit vadul hangzik, remélem nem lesz belőle semmiféle politikai akció, de a térség védelme ezt szükségessé teszi. Ugyanis a térségünk egy zárt közösség, kulturális és egyéb szempontból is.”

Akik pénzt fizetnek azért, hogy védelemben részesüljenek, én azt védelmi pénznek szoktam hívni, de ezek szerint a román határ mellett „regisztrációs díj” néven fut …

Nem igazán értem, amit ez a faszi mond, egy tucatnyi magyar és EU-s jogszabályt sért, alsó hangon legalább a belügyminiszterig kellene bukni az érintetteknek. Ja, és ugye a Jobbik a „náci” … ugyan kérem, a Jobbik csak beszél róla, a Fidesz meg csinálja. Nagy különbség.

Azt szeretném csak megkérdezni, hogy a magyar sajtó már ott áll Nógrádi képviselő-polgármester úr házánál, és üldözi, hogy meséljen már egy kicsit az állami segítségű modern rabszolgatartásról?

Egy Európai Uniós állampolgár munkát vállal egy másik Európai Uniós országban – magyar változat.

Csak azt képzeljük el, hogy a magyar vendégmunkásokkal így bánnának Ausztriában. Vajon telesírnák-e a miniszterek a médiát, hogy „szemétgonoszunió„?

A Mórahalmi Rendészeti Csoportot 2013 márciusában hozta létra a mórahalmi önkormányzat.

A közterületek rendjének, a szórakozóhelyek környékének ellenőrzésén túl elsődleges feladatuk lesz az illegálisan itt tartózkodó, foglalkoztatást fel mutatni nem tudó személyek fokozott felügyelete.
A fenti feladat pontos és szakszerű ellátásához kérjük a foglalkoztatók segítségét a mellékelt űrlapmezők kitöltésével és elküldésével.
A létrehozott adatbázis segítségével a rendészeti munkatársak látni fogják a bejelentett munkavállalók adatait és a velük együtt lakó (esetleg kiskorú) személyek adatait is. Ellenőrzéseik és igazoltatásaik során a bejelentett munkavállalók és hozzátartozóik kapcsán nem kell számítani közbiztonsági szempontból veszélyforrásra. Az adatbázisban azonban nem szereplő itt tartózkodó személyek közbiztonságra esetlegesen veszélyt jelenthetnek, így ellenőrzésük fokozottan indokolt és meg is fog történni az év hátralevő részében.”

Pintér Sándor külön gratulált a Rendészeti Csoportnak.

Mindenesetre az MTI ingerküszöbét nem érte el az a botrány, így ez nem is „hír”.
Nógrádi Zoltánra csak két találat van:

ps_2014.04.05_10h21m04s_002_.jpg

Megosztás