Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Csodaország, ahol a CÖF a kormány független civil kontrollja

Tegnap sajtótájékoztatón jelentette be a CÖF a legeslegújabb Békemenetet, melynek kapcsán minden szervező kifejtette a gondolatait. Végigolvasva ezeket a magvas gondolatokat, megfordult a fejemben, hogy talán nem a pofátlanul hazudó politikus a legrosszabb, hanem a cinikus, egy alternatív Magyarországon magát fontos szereplőnek gondoló álcivil, aki azonban csak egy sötét paraszt Habony Árpád sakktábláján.

cöf.jpg

Íme az TOP5 legerősebb CÖF-agymenés:

CÖF-reklámok:
A „Nem érdemelnek több esélyt” bohócos-bűnözős plakátokkal telepakolták az országot, ennek az árát a TI hozzáadta a Fidesz reklámköltéséhez. Ráadásul az is kiszivárgott a Fidesztől, hogy a negatív kampányt kiszervezték a CÖF-nek. Mi volt erre a CÖF válasza?
„A Transparency International téved, amikor „a Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány ismeretterjesztő plakátjait” a Fidesz-kampány részeként határozza meg. A CÖKA szerint alapítványuk a civil támogatók anyagi és erkölcsi segítségével, a szólásszabadság jegyében, tények felidézésével ismeretterjesztő tevékenységet folytat.” 
Ismeretterjesztő plakátok. Ismeretterjesztő plakátok. Ismeretterjesztő plakátok. Ismeretterjesztő plakátok. Ismeretterjesztő plakátok. Ismeretterjesztő plakátok. Ismeretterjesztő plakátok. Ismeretterjesztő plakátok. Ismeretterjesztő plakátok. Ismeretterjesztő plakátok. Ismeretterjesztő plakátok. Ismeretterjesztő plakátok.

Civil kontroll
Már nem először nyilatkozza a CÖF, hogy ők a kormány civil kontrollja. Sőt, független civil kontrollja. Nekem nincs azzal problémám, hogy egy pártnak vannak civil támogatói. De hogy kitömik őket pénzzel, aktívan kampányolnak, majd magukat civil kontrollnak hazudják az már elég meredek. Ekkorát szerintem még a Hazafias Népfront sem hazudott, hiszem ami úgy mozog, úgy viselkedik, olyan hangokat ad ki mint a kormány seggnyaló, végtelenül szervilis kampányeszköze, az valószínűleg az is.
„Az utóbbi négy év kormányzása és a Békemenetek során az államirányításban helyt kapott a civil kontroll, kibontakozóban van a nemzeti szuverenitás, a közjó és a jó erkölcs. A kormány olyan értékeket képvisel, amelyek a civil többség, a menetek résztvevőihez közel állnak.”

Kádárizmus
Fricz Tamásból kifakadt az őszinteség, mivel elege van a seggnyalás művészetéből.
Igen, Fricz Tamásból.
„Azért tartanak Békemenetet március 29-én, hogy lezárják a posztkommunizmus korszakát, és ezzel befejezzék a rendszerváltást, illetve megkezdjék a nemzeti szuverenitásra épülő demokrácia korszakát. Ennek pedig erős civil társadalomra és állampolgári öntudatra kell épülnie, amelynek el kell hoznia a magyar-magyar megbékélést. A magyarság huszonöt éve él együtt és nem tud megszabadulni a kádárizmustól, egy veleéig korrupt rendszertől, amely megfojtja a cselekvőkészséget és tehetetlenné teszi. Az MSZP a nemzetre hagyta az erkölcsi nihilizmust, amelyben csak érdekek vannak, amelyben lehet hazudni reggel-délben meg este. Az MSZP az SZDSZ-szel karöltve a többi között ránk hagyta az ájult nyugatimádatot, az internacionalizmust, a kozmopolitizmust, a szolgalelkűséget és a seggnyalás művészetét. Ez az, amitől meg kell szabadulnunk. Mostantól a mindenkori politikai elit semmit nem tehet meg nélkülünk.”

Nemzeti Társadalmi Szerződés
És a Nagy Színjáték. A Békemenet átnyújtja majd Orbán Viktornak a „Nemzeti Társadalmi Szerződést”, amelyben kérik a 2010-es kormányprogram folytatást. Én már ma éjjel is csak forgolódtam, vajon mit fog Orbán Viktor erre mondani? Elfogadja? Nem fogadja el? 
Mivel a Fidesz talán az elmúlt 24 éve legpofátlanabb kampányhúzásával még programot sem írt (ez jól mutatja az „ellenzék erejét”, simán megtehetik, oszt’?), a CÖF teljesen magától felkéri a 2010-es program folytatására, Orbán elfogadja, öröm, boldogság. De hogy mire is fognak szavazni az emberek, milyen országot képzel el a Fidesz 2018-ra? Ezt csak Orbán Viktor tudja, de nem köti a választók orrára. De kismillió Nemzeti Konzultációt azért tartott …
A CÖF 2010-ben átadta Orbán Viktor kormányának a polgárok által megfogalmazott Nemzeti Társadalmi Szerződést. A civilek úgy látják, mivel a kormány az ő ajánlataikat teljesítette, idén is átnyújtják a Békemenet kíséretével a Nemzeti Társadalmi Szerződést, amelynek összeállítása érdekében határon innen és túl százhúsz helyről gyűjtötték össze a polgárok kéréseit. Az emberek nagy többsége bízik a jelenlegi kormányzásban, a Fidesz-KDNP 2010-ben megfogalmazott programjának továbbvitelét kérik, egyetértenek az új magyar úttal, amely egyaránt építi a társadalmat és a gazdaságot.”

Békemenet
Bencsik András szerintők mindenképp szombati napra akarták szervezni a Békemenetet, hogy a vidékiek kényelmesen haza tudjanak utána menni és szerencsés módon kiderült, hogy a Fidesz épp nagygyűlést szervez március 29-ére, ezért tudnak majd a menetelők becsatlakozni az eseménybe. Meg se tudnánk tiltani a Békemenet népének, hogy meghallgassák Orbán Viktort.”
„Mi vagyunk az egyetlen civil szervezet, amelyik hatalmon kívül maradt.” – tett hozzá Csizmadia.

Azt tudjátok, hogy mi kampány két etikai jelszava a CÖF szerint?
Önmérséklet és tisztesség! 

Az Index videója megint remek lett, csodálatos kérdések, még csodálatosabb válaszokkal:

Megosztás