Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Az önzetlen Századvég segített Zuschlagnak

Ma jelent meg Zuschlag János „Pártházból börtönbe” című könyve, amit Szalai Vivien írt, aki a dubajozásról szóló vagy a Stohl-könyv után megint egy kellően mocskos ügyhöz adta a nevét.
A könyvet a Nap Gazdaság Kiadó kft. adja ki, akinek annyira vág a profiljába a politikai bulvár, mint Szalai Viviennek az illegális pártfinanszírozás.

napi_könyvek.jpg

2013 nyarán viszont a Napi Gazdaság Kiadó kft. megvette a Századvég Gazdaságkutató Zrt., a kormány kedvenc kutató és háttérintézménye.

Olyan megható, hogy ilyen önzetlenül segítenek talpra állni ennek a derék fiatalembernek, és kiadják a könyvét, aminek a megjelenését éppen 27 nappal a választás előttre időzítettek.

századvég.jpg

 
A pénteki interjút Barcza György és G. Fodor Gábor készített Zuschlaggal, aki még tavaly a Századvég Gazdaságkutató vezető elemzője volt, majd a frissen megvásárolt Napi Gazdaság főszerkesztőjének nevezték ki.
G. Fodor Gábor (GFG) meg ugye a Századvég stratégiai igazgatója. S
Magyarul az ex és a jelenlegi Századvéges nagykutya politikai interjút készített a Századvég házi gazdasági újságjába.

G..Fodor Gábor Századvég-igazgató pénteken a Duna TV-ben nyilatkozott:
A Napi Gazdaság politika melléklete szerkesztőjeként vett részt az interjú elkészítésében.
– Az interjúra úgy tekint, mint egy kordokumentumra, amely betekintést enged az MSZP működési mechanizmusaiba.
–  Zuschlag könyve a kampány hajrájában inkább az MSZP-nek és baloldali összefogásnak árt majd, mint használ a Fidesznek.
– A Napi Gazdaság Kiadó gondozásában megjelenő kötet egy tisztán üzleti vállalkozás, egy olyan botránykönyv lesz, amely iránt nagy lesz kereslet.
– A könyv kiadása részükről egy tiszta ügy, a mutyi a mások oldalon van.
– Természetes, hogy az ilyen ügyek kapcsán elindulnak a viták, amelyek finanszírozásról, pártfinanszírozásról szólnak.
– Érti a vádakat, érti, hogy rövidre zárták a Napi Gazdaság-Századvég-Fidesz-vonalat, de azt gondolja, hogy ez egy kordokumentum jellegű interjú.

Zuschlag egy amatőr törtető kis senki, aki még 70 milliót sem bírt lebukás nélkül az MSZP finanszírozásra ellopni, el tudom képzelni, hogy mennyit nevethetett ezen a Simicska-Nyerges-Habony-Kubatov-Papcsák-Rogán-Lázár vonal.

A NER-ben 70 millióért le sem hajolnak, egy üres Word-dokumentumot sem nyitnak meg.

A Zuschlag-könyv biztos tele van nagyon érdekes történettel, de helyén kell kezelni az egészet, pont a Napi Gazdaság-Századvég-Fidesz vonal miatt. Amúgy adhattak volna a látszatra, más adja ki a könyvet, más készíti az interjút, de úgy néz ki, hogy tök feleslegesnek érezték. Ezzel az erővel a Zsigó-Kocsit páros is készíthette volna az interjút.

A Kreatív Online írt egy baromi jó cikket „Mit keres a Századvég a Napi Gazdaságban?”‘ címmel, érdemes végigolvasni:
Barcza mindenki tudomására hozta, hogy kampány van. „A Napi Gazdaság soha nem lesz a kormány ellenzéke” – emlékezett vissza, mi hangzott el az egyik vezetőtől egy korábbi szerkesztőségi ülésen. „Elmondták, hogy nem lesz cenzúra. Amikor visszakérdeztünk, hogy az nem cenzúra-e, hogy átírják a cikket, azt felelték, hogy nem, az a tulajdonosi érdek érvényesítése.

Megosztás