Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Felcsút híressége, Puskás Ferenc

Szombaton a Puskás Akadémia fogadta a Kispest Honvédot Székesfehérváron a Mennyei Bajnokság tavaszi 2. fordulójában, ami Puskás Ferenc miatt eleve pikánsnak ígérkezett, és nem is kellett csalódni.

A Puskás Akadémia tudósítása szerint:
„2. perc:Néhány száz kispesti drukker elkísérte a vendégcsapatot Székesfehérvárra, és a jelek szerint ők is nekünk szurkolnak, mert fennhangon Puskás Ferenc nevét skandálják.”

A kispesti szurkolók szerették volna kitenni a szokás drapériájukat, amin az állt, hogy „Puskás, Kispest, Hungary”, amik ugye a száraz tények tömör felsorolása. 

Időszak Klub Mérk. (gól)
19421956 Magyar 1949-1956 Kispest AC / Bp. Honvéd 349 (358)
19581966 Spanyol 1945-1977 Real Madrid 179 (159)

A stadionban hátulról. 

(Külön öröm, hogy a legnagyobb osztrák autópálya-építő és építőipari cég éppen a felcsúti szurkolók körében keresi az új, potenciális megrendelőit.)

20140308kispest-foci-futball-stadion1.jpg(Fotó: origo.hu)

A drapéria azonban csak kétharmadosra sikeredett, az eleje, a Puskás felirat hiányzik.

„Nimsz Ádám, a három részből álló drapéria egyik készítője mondta el az Origónak, hogy a Kispest és a Hungary felirat mehetett, de amikor a Puskás felirathoz értek, odajöttek hozzájuk a biztonsági őrök, és leszedették velük. „Jó fejek voltak, mondták is, hogy nem értik a dolgot, de sajnos meg kell kérniük minket, hogy ne tegyük ki a drapit – mondta Nimsz.

„Csak annyit mondtak, hogy a felcsúti vezetőség határozott kérése volt, hogy ne engedjenek semmilyen Puskás nevét tartalmazó transzparenst kitenni, mert ez az ő csapatuk neve. Az volt az utasítás, hogy a Puskás név használata tilos. Ennél nevetségesebb dolgot én még nem hallottam – tette hozzá Nimsz, aki a kispesti tábor egyik vezérszurkolója.”

A Honvéd egy két soros közleményt adott ki az ügyben, mely szerint  a rendező olyan molinót távolít el a stadionból, amilyet akar. Ennyi. Ja, talán 2 hete jelentette be a kormány, hogy pár milliárdért akadémiát szeretne építeni Kispesten, meg új stadiont is kapnának … Bravó, Kispest!

A kispesti szurkolók hazafelé útba ejtették Felcsúton, ahol megálltak a Puskás Akadémia előtt és kirakták a teljes molinót. Le a kalappal!

drap.jpg 

Ritka bizarr egy történet, és kevés undorítóbb dolog van annál, ahogy a Puskás Akadémia görcsösen igyekezve próbálja kisajátítani Puskás Ferenc nevét és örökségét. 
Ugye, hamarosan jön a felcsúti stadionavató, húsvét hétfőn: Puskás Akadémia Pancho Aréna.

puskas1.gif

puskas2.gif

puskas3.gif

Természetesen ápolni kell a legendás felcsúti játékos hagyományát, a minap például új, eddig sehol nem látott fényképek kerültek elő a híres játékosról:

puskás_felcsút1.jpg

puskás_felcsút2.jpg

Megosztás