Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Négy éve erre készültek, ennyire futotta

Remek tananyag lesz az ellenzéki kampány, remélem Sydney-től Seattle-ig oktatni fogják. 
Amíg a Fidesz vette a fáradtságot és leültek, átgondolták, körzővel-vonalzóval megrajzolták, átrágták, kiszámolták, hozzászabták pofátlanul a törvényeket, de úgy, hogy egyikbe sem lehet igazán belekötni, pedig mindegyik lejt a Fidesz felé, nos, addig a legnagyobb ellenzéki csoportosulás pont a „csoportosulással” volt elfoglalva. Együtt! Külön! Együtt! Külön! Kicsit együtt! Mindenki együtt! Egészen pontosan 2012. október 23-én kezdték a bohóckodást, amikor Bajnai felmászott a Milla színpadára. (Milla! Létezik még?) Az elmúlt 500 nap alatt eljutottak odáig, hogy felállt a teljes 2006-2009-es csapat all-Inclusive, meg össze-vissza nevezgetik magukat. Most éppen berottyantottak Szepessy Zsolt Összefogás nevű pártjától. Mégse Összefogás! Inkább Kormányváltás! És még azzal vakít Szigetvári kampánynagymester, hogy „amúgy is tervezték, hogy a kampány utolsó heteiben kevésbé használják az Összefogás szlogent.” Na persze … ha Szepessynek nem jött volna össze az országos lista, marad volna az Összefogás név. Tetszettek volna nem bejegyzett nevet választani, oszt’ csókolom. 

És ezek akarnak „kormányt váltani”, meg „kormányozni”. Akiknek ellenzékben semmilyen más feladatuk nem volt a verbális faszverésen kívül, minthogy aprólékosan kidolgozzák a programot, megtervezzék a kampányt, pattintsák mellé a megfelelő személyi állományt, azokat tréningeljék le, majd kreatívan és lendületesen vigyék végig a kampányt, ha másért nem, akkor azért, hogy ne legyen újra kétharmada a Fidesznek.

De ezek a nyomorultak még erre is képtelenek, Mesterházyval az élen, aki utoljára talán 2004-ben lépett valami váratlant, de azt már akkor meg is bánta rögtön.

De semmi baj, mindig azzal nyugtatnak bennünket a politológusok, hogy majd az ország kitermeli azokat a pártokat, akik hitelesen tudják képviselni a választókat.
Nem termelődik ki itt semmi, legfeljebb újra visszahívják Kunczét 2018-ban is.
2002-2004: Medgyessy őrült módjára megvalósította az őrült választási programját.
2004-2006: Gyurcsány úgy tett, mintha kormányozna.
2006-2009: Őszöd és hatása, kamu programok sorozata, lófasz sem történik. Bónusz: gazdasági világválság.
2009-2010: Kisebbségi „szakértői” kormányzás, jajj istenem húzzuk ki valahogy, mert hamarabb visszajön a Fidesz!
2010-2014: Nem leszünk gyarmat, keleti nyitás, nekünk az EU nem diktál, az EU termelési központja, megtámadtak minket, Matolcsy, Hoffmann, Lázár, Lászlóné, Közgép, Nyerges, dohány, föld, közoktatás, felsőoktatás, stadionok …
2014- 

pártok.jpg

Megosztás