Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Még mindig merünk nagyot álmodni!

További gazdasági növekedéssel és változatlan költségvetési fegyelemmel kalkulálva Budapest jó eséllyel pályázhat a 2028-as olimpia megrendezésére. A 2021-es budapesti vizes világbajnokság az olimpia előtti legfontosabb lépcsőfok, ha az infrastruktúra a vb révén adott, akkor az ötkarikás játékok programjából máris megvan az úszás, a hosszútávúszás, a műugrás, a szinkronúszás és a vízilabda helyszíne. 
„Ha a terv szerint elkészül a Nemzeti Olimpiai Központ, s közben felépül az új Puskás-stadion is, ezzel párhuzamosan pedig további sportcsarnokokkal bővül az infrastruktúra, akkor merhetünk nagyot álmodni. Az már eldőlt, hogy Rio de Janeiro után 2020-ban Tokió lesz a házigazda. 2024 még korai lenne, túl közel van, de további gazdasági növekedéssel és változatlan költségvetési fegyelemmel kalkulálva 2028-nak már nagyobb eséllyel futhatunk neki.” 
– mondta a Napi Gazdaságnak Simicskó István államtitkár.

Félelmetes, hogy egy anno fideszes adatbázisépítő-alásírásgyűjtő kampánynak indult még 2014-ben is megbolondítja az embereket. Aki meg nem mer „nagyot álmodni”, az meg gondolom „hazaáruló féreg” …

A „budapesti olimpia” az egyik kedvenc témánk, nézzük gyorsan mik történtek ez ügyben:

Az olimpia ötletét Orbán Viktor vetette fel még 2000 őszén. 2001 tavaszán aztán Deutsch Tamás sportminiszter bejelentette, hogy pályázunk a 2012-es olimpiára. A tervek 1000 milliárdos költségvetést tartalmaztak.Az olimpiát a Fidesz felhasználta a 2002-es választási kampányban, ahol 650 ezer támogató aláírást szedtek össze. 2002 = olimpia. 2014 = rezsicsökkentés megvédése.

olimpia.jpg
2005-ben új lendületet kapott az „Olimpiát Budapesten 2020-ban!” ötlet, mikor Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke megalapította a Budapesti Olimpia Mozgalmat, olyan hazai üzleti nagyágyúkkal, mint Csányi meg Demján. A honlapjuk még mindig működik, igazi kortanulmány.

A PricewaterhouseCoopers 2002-ben egy 1500 oldalas tanulmányt a budapesti olimpiáról, amit 2006-ban frissítettek: 850 milliárd  + 3750 milliárd egyéb beruházás szerepelt akkor a tanulmányban.
2008-ban újra frissítették a számokat: közvetlenül 518 milliárd forint + 2012-ig 5344 milliárd, míg 2020-ig további 5158 milliárd forint beruházásra lenne szükség. Ekkor Csepelt képzelték el helyszínnek.

2008 decemberében a Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag megszavazta meg Demszky törvényjavaslatát, hogy Budapest pályázzon a 2020-es Olimpiai Játékokra. Mindezt a 2008 őszi gazdasági összeomlás után.

2009/2010 óta csend volt az olimpia körül, idáig.

Végül is a 4-es metrót is megépítették 10 év alatt, miért ne jöhetne össze az olimpia 14 év alatt?
Pécs Európa Kulturális Fővárosa is nagyon szuperül sikerült, még egy autópályát is építettek, igaz, a kihasználtsággal már vannak problémák, de kit érdekel ez? Pár száz milliárd forint, who cares?

Nem szabad kishitűnek lenni, bele kell vágni!
A magyar nép Mária kiválasztott népe, Isten és a Párt segítségével sikerülni fog!
Nem leszünk gyarmat, és ezt az egész világnak megmutatjuk!

Tőkés magyar nagyvállalatok állnak ugrásra készen hogy építhessenek, vas és acél országa leszünk, Európa motorja, termelési központja! Minden egybevág, a csillagzatok összeálltak, ITT a lehetőség! Partnerünk, a Szovjetunió mindenben kész segíteni, akár anyagilag is. Bármikor módosítható a szerződés, Paks2 vagy Paks2 és egy olimpia Budapesten, nekik mindegy.

2028 nyarán a 65 éves Orbán Viktor köztársasági elnök a harmadjára kinevezett 53 éves Lázár János államminiszter miniszterelnök társaságában ünnepélyesen megnyitja a Budapesti Olimpiai Játékokat. A Közgép által a legolcsóbb ajánlattal, de majdnem kétszeres áron felépített Puskás Olimpiai Stadionba (aminek alapjába beépítették az Átlátszó, a K-Monitor és a TASZ maradványait) bezsúfolódott 80 ezer békemenetes néző könnyes szemmel engedik szabadjára az olimpia kabalaállatját, a Turult. Az ég elhomályosul a 80 ezer felszálló turulmadártól, miközben a háttérben elkezdődik az ünnepi műsor, Semjén Zsoltot úgy kell lefogni, úgy megvadul ennyi madár láttán. A honvédség egyetlen megmaradt helikoptere egy óriási Szent Koronát ereszt le. Az olimpia hivatalos és egyetlen médiapartnere, az MTVA műsorvezetője, Obersovszky Péter elmorzsol egy könnycseppet a szemében és az apró orgazmusát leplezve két percig gyurcsányozik egyet, rutinból. Az ünnepi műsor a 85 éves, de szellemileg kiváló állapotban lévő Kerényi Imre rendezésében, a Magyar Művészeti Akadémia közreműködésével elkápráztatja a világot, ahol Fazakas miniszter bemutatja és lámpaláz nélkül megtekinti az összes magyar hungarikumot, melyet a nézők a Design Terminál által támogatott magyar startup segítségével a mobiltelefonjaikon is megtekinthetnek, külön köszönet érte Böszörményi startupügyi államtitkárnak!

A kisebbik kormánypárt, a Jobbik meghívására a Kurultáj a Lázár-testvérekkel együtt mutatják be a magyarok vándorlását, a honfoglalást és a kalandozásokat,  a magyar történelem első nemzetközi „nem leszünk gyarmat” kampánykörútját. Overdose (Dózi!!!) gyermekei, a csodálatos telivérek gyönyörűen mutatnak a Strabag-Közgép hirdetőtábla előtt, melyről hátrafelé nyilaznak a Pedagógus 1-ből átképzett készenléti rendőrök. A CÖF rengeteg bohóc segítségével bemutatja hányszor is kellett újraépíteni az országot a nemzetrombolások után. A díszpáholyban ott ül az ország krémje, az elit, Rogán főpolgármester úr, Kálomista MTVA-elnök, Papcsák Ferenc NAIH-elnök és az összes keleti barátunk. (Az olimpia egyik nagy vesztese Vitézy Dávid, akinek nem sikerült bevezetnie az olimpiáig az elektronikus jegyrendszert.) A magyar himnuszt 60 éves dalcsináló Ákos úr fantasztikus előadásban hallhatjuk, majd az olimpiai lángot egy óriási turulmadár hátáról maga Orbán gyújtja meg. Finálé, katarzis, igen megcsináltuk, tényleg jobban teljesít, majd egy akkora tűzijátékkal zárul a megnyitó, hogy a stadion mellett szotyit online kasszáról kisebbségi adószámos árusítók szája is tátva marad. A tömeg elindul a piros metróhoz, az Alstom-szerelvény szögletes kerekekkel begördül, a stadionban pedig 2000 közmunkás kezdi összeszedni a szemetet.

Amúgy meg már tök elcsépelt  nyári olimpiát rendezni. Az igazi kihívás, egy valóban csak Orbán Viktor zsenijéhez méltó feladat egy téli olimpia lenne. 

téli_olimpia.jpg

Megosztás