Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Lezárja a kukákat a szegények elől Kazincbarcika MSZP-s polgármestere

A Borsod megyei Kazincbarcikán nagy a szegénység, egyre többen kukáznak a túlélés érdekében. A problémával tisztában van a város szocialista polgármestere, Szitka Péter is, azonban szerinte a dolog nem csak szociális szempontból gond, hanem vizuálisan is. Azzal is érvelt a közszereplői Facebook-oldalán a polgármester, hogy a kukázók 95%-a nem helyi lakos („védjük meg a szemetünket az idegenektől”), majd néhány nappal később hivatalos, pecsétes levélben ismerte el egy Kimittudon keresztül kapott közadatigénylésre, hogy nem kezelik a guberálók lakcímadatait, vagyis a Facebook-bejegyzés csak hangulatkeltés volt.

kukazok.jpg

Korábban Kocsis Máté, a VIII.kerület fideszes polgármestere próbálkozott a kukázás megtiltásával, azonban a közfelháborodás miatt később visszavonta rendeletét. Kaposváron pedig a guberálókat súlyos pénzbüntetéssel sújtották, a rendeletet azonban az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek találta és ezért megsemmisítette.

Kazincbarcika MSZP-s városvezetését mindez nem zavarja, kitartanak a kukák lezárása mellett, már a „ketrec” terve is elkészült. Az előterjesztés szerint lakossági igény miatt akarják megvalósítani az ötletet, aminek a „költsége kb. 97 millió Ft” lesz. A lakóközösségek számára az önkormányzat 30 millió forintos pályázati keretet kíván nyújtani a megvalósítás támogatásához, ami 50-60% közötti támogatást jelent, így a zárható kukák lakásonként 5.500 Ft-ba fognak kerülni. És így fognak kinézni a tervek szerint:

ketreckuka.jpg

 

Az előterjesztésről ma szavaz az MSZP-s többségű kazincbarcikai képviselőtestület, az eredmény borítékolható. Nagy valószínűséggel lezárják a kukákat a helyi szegények elől, akik így nyilván másképp próbálnak majd megélni, várhatóan növekedni fog a környéken a bűnözés, a lopás. Ebbe talán nem ártana belegondolni.

A dolog pikantériája egyébként az, hogy ugyancsak ma érkezik a városba Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, és a kazincbarcikai iskolák hetekkel ezelőtt jótékonysági akciót hirdettek a Böjte Csaba által pártfogolt sanyarú sorsú erdélyi gyerekek javára.

Kazincbarcika tehát támogatja az erdélyi nyomorgókat, s közben ellehetetleníti a helyi szegényeket.
Igazán szép, valódi baloldali viselkedés, gratulálunk.

 

Megosztás