Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Spontán családlátogatás a Bocskai-családnál

A kampány és az elmúlt évek egyik legjobb rövidfilmjével jelentkezett be az Oscar-díjátadás előtt pár órával, vasárnap este a Habony Propaganda Filmvállalat. A forgatókönyv szerint a Bocskai-gyerek, a Döni levelet ír Orbán Viktornak, Orbán elolvassa, megválaszolja, és eleget tesz a kérésnek, és meglátogatja a családot. Spontán. Bár a filmet megnézve annyira tűnik spontánnak, mint Berényi Miki legújabb ördögi terve …

Nem tudom, hogy a fiatalkorú Döninek mennyi beleszólása volt ebbe az „eseménybe”, mindenesetre ha a család, Döni és Orbán Viktor is úgy gondolták, hogy semmi gond sincs a szereplésében, akkor hadd ne menjek el szó nélkül a 01:31-nél felbukkanó hibátlan vágóképen, ami talán „Döni ágya” címet kapta a forgatókönyvíró fejében:

döni.jpg

 

Annyira spontán ez a családlátogatás, hogy az apuka, Bocskai Péter az önkormányzati tulajdonú NYÍRVV Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője. A NYÍRVV tevékenységi körébe tartozik a virágos parkok, a biztonságos játszóterek, a város tisztasága, a sétányok, utak és járdák, a városi stadion és a nyüzsgő piacok működtetése. (Vagyis Bocskai a helyi Városfejlesztési Osztály Ron Swanson-ja.)

Bocskait 2011 nevezték ki ügyvezetőnek. A nyiltter.hu szerint „a NYÍRVV 2012 júliusától 27 hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást folytatott le. A közbeszerzések nyertesei közt megtaláljuk az AUTOMÉRY Kft-t, mely Bocskai Péter előző munkahelye volt. Az autókereskedő cégtől összesen 61.887.100 forinttért rendelt a társaság.” De arról is írnak, hogy jellemzően ugyanazok a cégek nyerik ezeket hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzések, amiknek az összértéke már meghaladta az 1 milliárd forintot.

Orosz Zoltán, a NYÍRVV FB-tagja pedig  feljelentést tett Bocskai Péter és Dicső Péter ellen 2013-ban, mivel állítólag fiktív számlák alapján fizettek ki csaknem százmillió forintot. Szerinte olyan felújítási munkálatokat számláztak le és fizettek ki, amelyeket a valóságban nem vagy nem úgy végeztek el, ahogyan azokat a dokumentumokban szerepeltették. Az ügyészség hírzárlatot rendelt el.

Na, de elég legyen a balliberális ármányból, amelyik megpróbálják besározni a sikeres cégvezetőt.

Várjuk a következő videót, még hátra van 5 hét, de akkor indul az EP választási kampány.

Megosztás