Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Terroristázott a Kossuth Rádió, szerkesztette: Bártfay Kinga

Legyen meg akkor itt a blogon is.

Kossuth Rádió, 2014.02.20, 14:00, Hírek.
„Szerkesztette Bártfay Kinga

A Déli vagy Esti Krónika korrekt módon számolt be a kijevi eseményekről, de azokat nem Bártfay művésznő szerkesztette.

Frissítés:
A Hir24 megkérdezte az MTVA-t, hogy „miért így tálalták a kijevi eseményeket, a Kossuth Rádió miért az ukrán belügyminisztérium és az orosz kormány álláspontját közvetítette kritika nélkül, ahelyett, hogy megvilágította volna az események minden oldalát.

A válasz:

„A hírek tartalmi kérdéseit nem szoktunk megtárgyalni, a szerkesztői függetlenség gondolom a hir24-nél is valószínűleg ismert, amúgy hivatalban lévő kormányról van szó, s miként az amerikai elnök álláspontját is ismertetni szoktuk – kritika nélkül – így ebben az esetben sem tehetünk mást”  – adtak magyarázatot.”

Bővebben a Cinkről:

„A közmédia folyamatosan beszámol az ukrán válság eseményeiről. A hírek szerkesztésénél forrásként használjuk mind az ottani ellenzéki véleményeket, mind a kormánypárti megszólalásokat, valamint a helyszínen dolgozó saját tudósítóink és a világ nagy hírügynökségeinek beszámolóit. A Kossuth Rádió csütörtöki 14.00-ás híreiben is több különböző forrásból szerkesztett hír hangzott el, köztük az orosz Russia Today televízióban és egy orosz napilap internetes változatában megjelent információk. A rádió hírműsoraiban ugyanakkor folyamatosan elmondunk más véleményeket is. A hírszerkesztőség nem fogalmazhat meg kritikát a különféle forrásokból beérkező beszámolókról. A Kossuth Rádiót több támadás érte a csütörtökön, egy alkalommal elhangzott híre miatt. A kritikát megfogalmazók figyelmébe ajánljuk, hogy kiragadtak egy darab hírt az egész napos hírfolyamból, miközben számos, más álláspontot tükröző forrás hírei is adásba kerültek, de ezekről hallgatnak.”

9xsgey.jpg

Megosztás