Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A tökös ötös

A magyar kormány vezetői egymást letaposva igyekeztek a lehető legszívélyesebben gratulálni Iránnak az iszlám forradalom 35. évfordulója kapcsán. Iránt elég nehéz demokratikus államnak,  vagy az emberi jogok, a vallásszabadság, a sajtó vagy a szólásszabadság bajnokának tekinteni, ezért külön öröm, hogy egy igazán demokratikus, Európai Uniós ország nem feledkezik meg eme jeles napról.

Áder köztársasági elnök üzenetében a két ország közötti együttműködés minden területen történő kiterjesztéséért szállt síkra. Orbán gratulált. Kövér házelnök azt a reményét fejezte ki iráni kollégájának, hogy erősödnek a két ország közötti kétoldalú és gazdasági kapcsolatok és a két ország parlamentjei között is szorosabbra fűzik a viszont.  Martonyi külügyminiszter a két ország közti nemzetközi kapcsolatok erősítésére szólított fel. (Cink, Farnews)

Én tegnap szentül meg voltam győződve, hogy ez kamu, ilyen nincs.
Vagy hogy a „keleti nyitás politikájának” is van határa.
Nos, tévedtem.
Nincs semmilyen határa. 

Rajtunk kívül csak 4 ország gratulált, Azerbajdzsán, Tádzsikisztán, Kirgizisztán, és a Cink még megtalálta Bruneit is.

grat.jpgHa az új, ázsiai barátaink benne vannak a buliban, mi miért is maradjunk ki? Azerbajdzsánból csak az elnök gratulált, nálunk a külügyminiszter, a házelnök, a miniszterelnök és a köztársasági elnök.
Nos ki teljesít jobban?


Amúgy Pártunk és Kormányunk, ami minden lófaszról hírt ad ki, sajtótájékozatót tart, ezt az iráni köszöntést szégyelli? 

Mert se az MTI-n, se a kormany.hu-n nincs róla semmi …

Friss hírek Pekingből:
„Négyszázalékos gazdasági növekedést tűz ki célul 2016-ra a magyar kormány. Aki a magyarokkal köt üzletet, az az Európai Unió növekedési motorjával kerül kapcsolatba. A munkanélküliséget 3-4 százalékra fogjuk leszorítani, így lényegében mindenki folyamatosan talál majd munkalehetőséget. Magyarországot az elmúlt száz évben rendszeresen gúnyolták Európában azért, mert ázsiai eredetű nép, ezért ma jókat mosolygunk azon, ami a világgazdaságban történik, hogy a sokszor gúnyként emlegetett ázsiai származásunk hirtelen milyen kapós lett a világban, mert nyilvánvaló, hogy a világgazdaság súlypontja áthelyeződik nyugatról keleti irányba.” – mondta Orbán Viktor

Ázsiai népek, szevasztok!
Iráni barátaink, szevasztok!
Azeri testvérink, szevasztok!
Tádzsik cimboráink, szevasztok!
Kirgiz demokraták, szevasztok!

Magyar politikusok, keletre menjetek!
Síránkozó EU-pártiak, nyugaton a helyetek!

(A Belga-szám aktualizálva)

Megosztás