Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Simon Gábor vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett

Persze nem most, és nem maga ellen, ezt remélem senki nem hitte egy percig sem.

Szóval még 2003-ban, 11 évvel ezelőtt történt, hogy három szocialista képviselő, Simon Gábor, Szitka Péter és Török Zsolt közölte, hogy hamarosan benyújtják az Országgyűlés mentelmi, mandátumvizsgáló és összeférhetetlenségi bizottságához az indítványt, amelyben vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeznek Orbán Viktor volt miniszterelnök ellen.

Azt mondták, hogy az indítvány azt kívánja tisztázni, milyen összefüggésben van Orbán Viktor volt miniszterelnök vagyongyarapodása hivatalosan bevallott jövedelmével. „Bizonytalanság van Magyarországon azzal kapcsolatban, hogy Orbán Viktor és családja milyen vagyongyarapodást ért el az elmúlt időszakban, és ezt jó lenne tisztázni” – nyilatkozta Török Zsolt.

Igazán szép ezt visszaolvasni most, miközben kiderült, Simon Gábor nagyjából 770 ezer eurót tart egy osztrák bankszámlán.

Török Zsoltról egyelőre még nem derült ki semmi ilyesmi, de a Magyar Nemzet állítólag már rajta van az ügyön.

Szitka Péter pedig ugyan már nem parlamenti képviselő, hanem „csak” Kazincbarcika polgármestere, de nincs oka panaszra. Az Átlátszó több cikkben foglalkozott már a várossal, ahol például az önkormányzattól nagyon sok építési beruházást kapó cég tulajdonosa egy festői utcában (ahol az Átlátszó cikke előtt kint volt a „magánút”-tábla, de azóta leszedték) lakik egy nagyon szép házban, mellette pedig Szitka, egy ugyanolyan (de tényleg teljesen ugyanolyan!) házban. Felesége pedig az önkormányzat kommunikációs cégénél dolgozik, ahogy az alpolgármester élettársa is, de ez csak a pókhálószerű kazincbarcikai összefonódások csúcsa. A közpénzek elköltését firtató közérdekű adatigényléseket egyébként nem szereti a Szitka Péter irányította önkormányzat, különösen azt nem szeretnék nyilvánosságra hozni, hogy miért fizettek a kedvenc, polgármesterszomszéd vállalkozónak 4,5 millió forintot egy buszváróért, ami semmire se jó. Ráadásul nemrég egy Facebook-oldal kigyűjtötte a nyilvántartásból, hogy Szitka Péternek közel 100 milliós ingatlanvagyona van.

Hát ennyit változnak a dolgok 11 év alatt.

Megosztás