Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Hogyan mossunk tisztára 700 ezer eurót?

2013. december 21. óta lehet élni a kormány „ajándékával”, ami Stabilitási Megtakarítási Számla néven fut.

A tennivalók:

1. Keresni kell egy magyar bankot, ami már kínálja az új számlát.

2. Nyitni kell egy Stabilitási Megtakarítási Számlát, minimum 5 millió forint befizetésével.
Fizessük be a 700 ezer eurót (~240 millió forintot).

3. A bank 8 napon belül kiállítja ezt az igazolást, amit 10 évig meg kell őrizni.

igazolás.jpg

Ekkor megtörténik a „csoda”, a befizetés pillanatában az összeget a törvény belföldön megszerzett jövedelemnek minősíti, és ezzel legalizálja a számlára került összeget.

4. Az igazolás birtokában 32%-os adó megfizetésével ki lehet venni a hófehérre mosott, patyolattiszta pénzt.
Vagyis beteszünk 240 millió forint fekete pénzt, majd pár nap múlva kiveszünk 163 millió forint tisztára mosott pénzt.

Ha egy picit türelmesek vagyunk, és várunk 3 évet, akkor már 16%-os adó megfizetésével vehetjük ki a pénzt, 4 év után csak 8%-ot kell fizetni, 5 év leteltével adómentesen megkapjuk a betett pénzünket és még a állampapírok által hozott kamatokat is megkapjuk – kamatadó mentesen!

Nem tudom kinek mennyi ideje van pénzt mosni, de nem hangzik jól, hogy ha türelmetlenek vagyunk akkor 32% bünti mellett tisztára lehet mosni a fekete pénzt? 

A törvényt már tavaly nyáron sem értette senki, de Rogán Antalnak lehet megköszönni. Akkor az NGM azzal indokolta, hogy tudja, hogy adózatlan pénzeket terel a számlákra, de ezekkel a pénzekkel az államadósságon belül a devizaarányt lehet csökkenteni. „Márpedig több eszközzel törekedni kell arra, hogy az államadósságon belül az arány a forintban kifejezett adósság felé tolódjon el”.

Ez a Simon Gábor, aki az MSZP elnökhelyettese, volt olyan hülye, hogy kiment a sógorokhoz 2009-ben, nyitott egy számlát, betett rá 240 milliót. Majd elvált, nem úgy tűnik hogy békésen, mert az asszony felnyomta az osztrák bankszámlát. 

Simont meghallgatta az MSZP-válságstáb, az Index szerintaz „inkvizíció″ letargikus hangulatban zajlott. Simon azzal magyarázta az MSZP vezetőinek, hogy Ausztriában tartja a pénzt, hogy Magyarországon kevéssé lehet bízni a pénzügyi stabilitásban. A pénz eredete állítólag nem került szóba.

Azért ne menjünk el amellett, hogy az MSZP jogállamot kívánja „visszaállítani”, de az nem érdekelte őket, hogy az elnökhelyettes elvtársnak honnan volt titkos negyedmilliárdja.
Mintha ez teljesen hétköznapi, bevetett dolog lenne, csak a szegény Gábor nem jól kezelte a válását … bár lehet, hogy pont ez a helyzet.

Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett Simon ellen a mentelmi bizottságnál. Liszkayt nem láttam ennyire tekerni Zsiga Marcell vagy Szijjártó Péter vagyonosodási „anomáliáinak” feltárása ügyében …

Tavaly Zsiga Marcell 40 milliós miskolctapolcai házvásárlása miatt kezdeményezett vagyonosodási vizsgálatot a Blikk. A mentelmi bizottság két hét múlva össze is ült, zárt ülésen, Zsiga Marcell jelenléte nélkül mindenben tisztázta a képviselőt.

Most olyan sürgős lett a vizsgálat, hogy parlamenti futárral keresik Simon Gábort. Várjuk Simon magyarázatát, biztos nagyszerű lesz, ahogy eddig is mindegyik vagyonosodási magyarázat nagyszerű volt.

Megosztás