Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Helyreigazítást küldött Salgótarján

A levelet változtatás nélkül tesszük közzé:

„Tisztelt Címzett!

Felhívom figyelmét, hogy a tegnap a vastagbor.blog.hu oldalon Salgótarján „kamu” látványterveiről szóló anyagukban valótlant állítanak. A „szabadtéri kiállítás” arról szól, hogy bemutassuk, Salgótarjánba 2007-2013 között milyen fejlesztésekre érkeztek források. Ezek között szerepel az Önök által „felkapott” és a térség számára nagyon hasznos fejlesztést ezáltal rossz hírben feltüntető geoparkos beruházás is. Az alábbiakban küldöm a projektek valós részleteit.

A geopark irányítóközpont kivitelezéséhez kapcsolódó közbeszerzés esetében 2013. október 29-én kiküldésre kerültek az ajánlatkérési felhívások, melyek bontására 2013. november 13-án került sor. A bíráló bizottság 2013. november 19-én hozott döntést, melyet a közbeszerzési bizottság 2013. november 21-én hagyott jóvá. A kivitelezővel szerződéskötés történt 2013. november 26-án. Az irányítóközpont ünnepélyes és hivatalos munkaterület-átadása megtörtént 2013. november 29-én. A kivitelező 2013. december 2-án megkezdte a munkát, a beruházás azóta folyamatosan, megszakítás nélkül, terv szerinti ütemben zajlik.

A geopark látogatóközpont kivitelezéséhez kapcsolódó közbeszerzés esetében novemberben kiküldésre kerültek a részvételi jelentkezésre vonatkozó felhívások, melyek bontására 2013. november 26-án, 10 órakor került sor. A látogatóközpont kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódóan a részvételi jelentkezések hiánypótlási felszólításait 2013. december 6-án küldték meg a szakemberek. A látogatóközpont esetében a közbeszerzési eljárás részvételi körének sikeres lezárását követően december közepén kiküldésre kerültek az árajánlat-tételi felhívások. A látogatóközpont kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárás során a 2014. január 24-ei határidőre három árajánlat érkezett be. A személyes tárgyalások 2014. január 30-án zajlottak a szereplőkkel, egyesével. A végső, részletes árajánlattételi fázis jelenleg zajlik, a közbeszerzési eljárás lezárása (amennyiben semmilyen probléma nem merül fel) a nyertes kivitelezővel való szerződés megkötésével 2014. februárja során várható.

A NORDA legutolsó helyszíni ellenőrzése a projekttel és az építkezéssel kapcsolatban 2014. január 16-án zajlott, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarján Járási Hivatal Járási Építésügyi és Ökörségvédelmi Hivatal építkezéssel kapcsolatos ellenőrzése pedig 2014. január 28-án zajlott -az ellenőrzések rendben találták a folyamatokat. A kivitelező napokon belül eléri a beruházás 20%-os műszaki készültségi állapotát.

Nyilvánvaló, hogy politikai kampány folyik, de a hiteles tájékoztatás érdekében, amennyiben ilyen érdeklődést mutatnak a salgótarjáni fejlesztések iránt, nagyon szívesen fogadjuk Önöket városunkban és mutatjuk be személyesen a plakátokon is látható, több milliárd forintnyi beruházást.

Lakatos Katalin
sajtóreferens
Salgótarján Megyei Jogú Város”

Update: Megérkezett a helyreigazítás helyreigazítása is:

„Tisztelt Vastagbőr-blog!

Köszönöm a közzétételt.
Egyben kérem, javítsuk az utolsó bekezdés elütését a következőképpen:
a Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarján Járási Hivatal Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal

Üdvözlettel:
Lakatos Kati”

A „folyamatosan, megszakítás nélkül, terv szerinti ütemben zajlóberuházások:


Megosztás