Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Így játssza ki saját plakátszabályát a Fidesz

Csupán néhány napja jelent meg a Magyar Közlönyben Orbán Viktor sk. aláírásával a kormányrendelet, melynek értelmében a választási plakátok is reklámnak minősülnek, vagyis ez a szabályozás vonatkozik rájuk:

„Jogellenes azon reklám célú berendezés a kihelyezés időpontjától függetlenül,

a) amely közvilágítási-, villany- és telefonoszlopon került elhelyezésre, tekintet nélkül azok közúthoz viszonyított helyzetére,

b) amely a közút területén, a közút felett, az út műtárgyán, az út tartozékán került elhelyezésre, a közút úttesten kívüli burkolatlan területe, a járda, a gyalogút és a kerékpárút kivételével,

c) amely a közút lakott területen kívüli szakasza mellett a közút tengelyétől számított ötven méteren, autópálya, autóút és főútvonal esetében száz méteren belül került elhelyezésre, illetve, ha ezen távolságon kívül elhelyezett reklám célú berendezés 4 m2-nél nagyobb.”

A választási plakátok villanyoszlopokról és óriásplakátokról kitiltása persze Lajosnak jó, mert így csak az ő hirdetőoszlopai maradnak szóbajöhető kampányfelületként.

Persze a rendelet nem vonatkozik a CÖF-re, ami így korlátlanul szórhatja tele az országot baloldalellenes óriásplakátokkal, amikkel teljesen nyilvánvalóan a Fidesznek kampányol; de a kormánypártnak még ez sem elég, bevetették a híres kurucus rafináltságot.

A Fidesz-Kelet-Nógrád Facebook-oldalán bukkant fel tegnap a „Múzeum tér átadása” című, Salgótarjánban készült galéria, amin Becsó Zsolt meg egy csomó ember dolgokat figyel, főleg kis dicsőségtáblákat.

Amik persze nem fideszes plakátok, csak pont úgy néznek ki!

tablak1.jpg

tablak2.jpg

tablak3.jpg

Szinte napra pontosan négy évvel ezelőtt az MSZP ugyanezt csinálta: teleszórták az országot NFÜ-s „lakossági tájékoztatással”, ami szintén az eredményeket hirdette.

Megosztás