Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Paks II a Jobbik támogatásával

Pakssal kapcsolatban sok minden előkerült már, de szeretném pár szóban összefoglalni a lényeget.

3.000- 4.000 milliárd forintba kerül, ennek 80 %-a, vagyis 2.400 – 3.200 milliárd orosz hitel lesz.
Az orosz hitel törlesztését 2023-ban kell elkezdeni, futamideje 30 év.
2023-ban a most 2,5 éves fiam 12 lesz, a 6,5 éves lányom 16.
2053-ban, amikor a hitel lejár (ha lejár), nos akkor ők 42 és 46 évesek lesznek.
2023-ban az idén született gyerekek 9 évesek lesznek, 2053-ban pedig 39 évesek.
Vagyis Orbán Viktor szó szerint eladta a jövőt Putyinnak.
Nem csak a mienket, hanem a gyerekeink jövőjét.
Ha itthon maradnak, akkor ők is azért fognak majd dolgozni és adózni, hogy legyen miből törleszteni az oroszoknak. S mert a Lajos jól járt a maga 40%-ával. A gyerekeinknek és az unokáinknak kell majd elvileg emiatt kuporgatniuk a dolgok mai állása szerint.

Számomra ez a történet legdurvább része, erre nincs bocsánat.

orbanputyin2.jpg

Attól már a szemöldököm sem rándult meg, hogy a Cink birtokába került Word dokumentum tulajdonságai szerint a Magyar Villamos Művek számítógépén írták meg azt a nyilatkozatot, amely pár órával később a Magyar Mérnöki Kamara paksi bővítésről szóló állásfoglalásaként jelent meg a sajtóban. Az, hogy a Fidesz-közeli Nézőpont Intézet helyesbítést kért egy orosz újságtól, nehogy bárki is azt higgye, hogy az intézet vezetője, Mráz Ágoston Sámuel arra célozgatott, hogy Orbánnak és a Fidesznek mennyire megváltozott a véleménye az oroszokról az utóbbi időben; hát ez sem vicces, csak borzasztó szánalmas.

Viszont ami lényeges, hogy új paksi blokkok hatalmas hűtési igénye miatt valószínűleg legalább egy duzzasztógátat fognak építeni a Dunán, és egy szivattyús erőmű épülhet vagy a Duna-kanyarba, vagy a Zempléni hegységbe (vagy valahova). Nem elég az adósrabszolgaság, még a természetet is szétkúrják.

Amire pedig ezzel kapcsolatban érdemes figyelni, meg úgy általában Paks II-vel kapcsolatban, az a Jobbik. Az új erő, a radikális változás stb.

Ugyanis az ellenzéki pártok közül az LMP tüntet, az Együtt-PM népszavazást kezdeményez, az MSZP az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását indítványozza, a DK pedig rendkívüli parlamenti vitanapot kezdeményezett Paks miatt. A Jobbik viszont támogatja a Fidesz döntését, nem is akárhogy.

jobbik.jpg

A Jobbik január elsején létrehozta a „Vízerőműveket Magyarországnak” c. Facebook-oldalt, melynek névjegyében ez áll: „Magyarországon a rendszerváltás óta tabu téma a vízlépcsők építése. Oldalunk ennek megváltoztatására és a téma bemutatására szolgáló bejegyzéseket közöl.”; és egyik első postjaként megosztotta a jobbikos Kepli Lajos december 7-i fényképét, miszerint „Magyarországon is! Vízerőművet”

Január 14-én, mikor Orbán aláírt Putyinnal, és ettől mindenki vért és epét hányt egyszerre, a jobbikos oldal ezt rakta ki:

jobbik2.jpg

Ennél seggnyalósabb propaganda-kampányt még Kerényi Imre és Habony Árpi szerelemgyereke sem tudna kitalálni, tényleg csak gratulálni tudok. Lehet mondani, hogy a Jobbik már nem az, ahonnan indult, és fujjjdenagyon utálja a Fideszt meg Orbánt, de aki figyelmesen néz és nézett az elmúlt években, az látja, hogy mi a helyzet. Kéz kezet mos, szépen összedolgozik a két párt.

jobbik3.jpg

Megosztás