Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Ennél nincs most jobb plakátkombó

plak_t_1390043682.jpg_575x767

Zuglóban tökéletes plakátkihelyezésre bukkantam, nincs is nagyon mit magyarázni, a kép magáért beszél. 

Az MSZP plakátja – szokás szerint – persze úgy szar ahogy van, a „rosszabbul élünk mint négy éve” egyszer már megbukott mint kampánytéma. Amúgy meg mindig is jobban éltek, 5 éve is jobban éltek, 10 éve is jobban éltek, sőt, akármelyik politikus + oligarcha / ex vagy jelenlegi pártpénztárnok képét oda lehetne tenni, politikus oligarchának nem vájja ki a szemét …

Olvastátok ki dugta elő a szőrős busa fejét a héten?
A blog örökös nagy kedvence, Horn „magas lóról beszélek de amúgy leszarom” Gábor …. mostmár tényleg csak Kóka és Demszky hallgat, de már számolom a napokat vissza, mikor teljesedik ki a sarjadó Nagy Összefogás. 

Horn Gábor persze megint mondta az okos dolgokat:
„Kormányzati alternatívát úgy nem tud már kínálni a baloldal, mint tette azt mondjuk 2002-ben – ennek az esélyét eljátszották a szereplők. Amire van lehetőség – és én erről már egy évvel ezelőtt írtam –, hogy népszavazást kell csinálni ebből a választásból, és azt a kérdést feltenni a választóknak: akarják-e Orbán Viktor további országlását, vagy sem. Normális esetben a kampány a negatívumok kiemelésével indul, és lassan tér át a pozitív, a reményteljes jövőkép bemutatására. Erre nem lesz idő, ezeket az állításokat párhuzamosan kell megtenni. Néhány politikusnak ki kéne lépnie a komfortzónából: a sajtótájékoztatók teljesen hatástalanok, a médiaviszonyok átrendeződése miatt a kültéri akciók és provokációk működnek csak. Mi a mozgósítás fontosságát hangsúlyoznánk: ha ugyanis 65 százalék feletti a részvétel, akkor meg lehet verni Orbán Viktort. Az 1994-es, illetve a 2010-es választásokat kivéve minden választást azok döntöttek el, akiknek nincs határozott pártpreferenciájuk, és jellemzően az utolsó pillanatban határozzák el, kire adják a voksukat. Számukra fontosabbak az anyagi, mint a közjogi kérdések – erre választ kell találni. Még egy dolog jellemző erre a tömegre: a győztesre szeret szavazni. Emiatt valóban fontos feladata az ellenzéknek a hátralévő kevés időben, hogy elhitesse a bizonytalanokkal: képes győzni. Kevés szakpolitika, erős negatív kampány – stadion helyett kórház.

Hosszú választási kampány vár ránk, egészen októberig …
Mindegy, remélem lassan felébred a Tavasszal szavazz fasszal blog is …

Megosztás