Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A közszolgálati Híradó a balos „összefogásról” készült mémekről tudósított

Sikerült megint a közszolgálati híradónak meglepnie bennünket, amikor a tegnapi híradó közepén egy több mint 3 perces riportban mutatták be, hogy éppen milyen mémek készültek aznap az az interneten a balfaszkodó ellenzéki „összefogásról”.
Van itt minden, Cink, 444, tumblr, mémek, Youtube, minden felület, ahol felhasználható anyagot találtak.
A köztévé híradója előszeretettel olvas fel MTI híreket, kiemelve persze szövegesen a képeket, buzgón idézi a politikusok által a Facbookon megosztott gondolatokat, főleg a baloldalon vitatkoznak, de ez a mém-riport ez tényleg egy új szint. 
Szívesen megnéztem volna egy hasonlóan ízléses összeállítást a Schmitt Pálos vagy Szijjártós, hókatasztrófás vagy royal weddinges, esetleg a békemenetes, nem leszünk gyarmatos mémekről, de sajnos azokról valamiért nem készült hasonló riport …

A történelmi riport:

Mondjuk tényleg vicces nap, bár nem sikerült elérni a legendás Kerényis-Magyar Krónikás hétfő szintjét, de nagyon jól elszórakoztunk a szerencsétlen balfaszokon a tumblren, de a legelborultabb elmében sem fordult meg az a gondolat, hogy erről tudósítást kellene leadni a közszolgálati Híradóban.

Persze mi ezek szerint teljesen máshogy értelmezzük a „közszolgálat” fogalmát …

A BBC-mérce szerint a mai esti Híradóban hasonló terjedelemben mutatják be a hétfői mém-gyűjteményt Kerényiről … oh, wait … a jobboldallal nem szabad viccelődni, ez mégis csak a közszolgálati Híradó, kérem szépen!

híradó.jpg

A TV2 Tények szerencsére megmutatta, hogyan kell hitelesen tájékoztatni 67 (!) percben a nézőket az ország és a világ eseményeiről. Belpolitika, külpolitika, Európai Únió, összefüggések, magyarázatok, oknyomozás, hiteles tájékoztatás, ejj, de szép munka TV2 Tények főszerkesztőnek lenni, vagy akár ott dolgozni, ebben részt venni!.

67 perc, 30 tudósítás, nem is tudom melyiket emeljem ki, itt van mindegyik szépen sorban.

tv2.gif


Noam Chomsky
 nyelvész híres 10 pontos listájáról kettőt ki is pipálhatunk:

„1.)
 Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz.

8.)
 A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.”  

Megosztás