Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Adj fel egy csekket a csekkek ellen!

Van ugye ez az Orbán Viktor által a rezsiharcosoknak írt levél, melyben közli, hogy ezután „Magyar Csapat” néven futnak majd neki a közműszámlák elleni harcnak (egyébként Angela Merkel pártjának is van csapata, annak Team Deutschland a neve). Az egy dolog, hogy a Magyar Csapat az olimpiára utazó küldöttség neve már nagyon régóta, tehát tulajdonképpen ellopta tőlük a Fidesz, de persze ebben semmi kivetnivalót nem találnak a párthű MOB-osok, például Kemény Dénes sem, aki úgy reagált a HVG megkeresésére, hogy „az áthallás kétségtelen, de szerinte ez „akkor lenne gáz, ha a politika csak akkor beszélne a sportról, ha abból a hasznát látja. Márpedig a költségvetési pénzek vagy akár a tao-források biztosításán keresztül a politika sokat is adott a sportnak”. Hát ennyi, ez már tényleg a legkevesebb ebben a történetben.

Ami sokkal komolyabb, hogy a korábbi rezsilevelekhez hasonlóan ezt is több halott megkapta, köztük egy olvasónk 1969-ben elhunyt édesapja, aki sosem lakott az ő mostani lakcímükön, ahova a levél jött. Pécsen pedig egy másik olvasó 14 éven aluli kislányának jött a behívó Orbán tábornoktól. Persze a korábbi hasonló eseteket már régen megmagyarázta Semjén Zsolt: „csak azt jelentheti, hogy valaki tudatosan visszaélt az illető személy adataival”, tehát most is biztos csak a gyurcsánybajnai ármánykodott megint, véletlenül sem Kubatov cseszett el valamit, haladjunk.

Az igazán érdekes a levélben az, hogy sokan csekket is kaptak mellé, és az ő levelük alján szerepel plusz két sor: „Ha pénzadománnyal is hozzá tud járulni a küzdelemhez, akkor ezt – az Ön által megjelölt összeggel – a mellékelt csekken tudja megtenni.” (forrás: Hír24)

rezsi.jpg

Zseniális ötlet! Fizess be csekken a csekkek ellen! Támogasd a kormány rezsiharcát! Illetve…. a levelet Orbán Viktor nem miniszterelnökként, hanem pártelnökként írta alá, és a csekk is a Fidesz nevére szól…. szóval adakozz a pártnak! Aztán majd ők arra költik, amire akarják, és akkora összeget magyaráznak meg adományként, amekkorát nem szégyellnek.

Ilyen már volt 2010-ben is, ugyanígy január elején.

Orbán Viktor először szétküldött egy kuncsorgós levelet: „Ha pénzadománnyal kíván hozzájárulni a közös sikerhez, akkor pedig – az Ön által megjelölt összeggel – a mellékelt csekken vagy átutalással tudja kampányunkat támogatni.(…) Kérem, még ma küldje el nagylelkű támogatását. Ne feledje: Itt az idő, hogy Magyarország újra sikeres legyen!”

Pár nappal később pedig Nyitrai Zsolt és Szijjártó Péter bemutatta az első „Itt az idő!” feliratú plakátot. Nyitrai arról szólva, hogy mennyi plakátot helyeznek ki, és mindez mennyibe kerül, emlékeztetett arra, hogy az év elején a támogatóikat levélben keresték meg, egyrészt azért, hogy anyagilag támogassák a Fideszt, másrészt pedig jelentkezzenek önkéntesnek. Hozzátette: nagyon sok pénzügyi támogatás és adomány érkezett eddig a Fideszhez, és ezt használták fel arra, hogy az önkéntestoborzás szakaszában egy ilyen óriásplakáttal a közterületi felületeken is megjelenjenek.

Szóval ez egy aduász.
Miből futja a rezsifórumokra? Adomány.
Miből telik hirdetésekre? Adomány.
Mennyi adományt kaptak? Nagyon sok támogatónk van.
Kik adományoztak? A rezsicsökkentés iránt elkötelezett magyarok.

Megosztás