Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nincs válasz a gyes körüli vakításra

Szeptember elején – mikor a Fidesz először előjött az extragyeddel – írtam arról, hogy mekkora vakítás a dolognak az a része, hogy bevezetik a gyes melletti korlátlan munkavégzést. Ugyanis azt pont ők szüntették meg 2011-ben.

Persze ezt nem emlegetik, csak azt, hogy ők most milyen jót tesznek. Azt kommunikálják, hogy „bevezetnek” valamit – és aki nem emlékszik az előzményekre, az el is hiszi nekik -, holott a helyes szó a „visszaadnak” lenne. De a lényeg mindig a kommunikáció és annak határozottsága. A rengeteg pozitív sajtóhír és pártközlemény mellett Orbán Viktor nemrég levelet is küldött a kismamáknak (hogy honnan szedte az adataikat, az rejtély, bár biztos valami furfangos, ám teljesen törvényes megállapodást kötött a Miniszterelnökség a Magyar Államkincstárral) a jóhírekről.gyedlevel001.jpg

 

És bár szeptemberhez képest némi spéttel ugyan, de végre írásbeli kérdés lett a dologból a parlamentben.

Mesterházy Attila és Pál Béla MSZP-s képviselők megkérdezték, hogy „Miért kellett 2011-ben eltörölni, ha most ismét bevezetik azt, az MSZP kormány által hozott intézkedést, amely lehetővé tette a gyes melletti munkavégzést?”.

Balog Zoltán EMMI-miniszter helyett pedig Doncsev András válaszolt. Mindenre, csak a kérdésre nem.

Nagyon tanulságos levélváltás.

kérdés1.jpgkérdés2.jpgkérdés3.jpg

válasz1.jpgválasz2.jpg

 

„Érthetetlen, hogy önök egy pozitív, a családok érdekeit szolgáló döntést nem üdvözölnek, hanem visszamutogatnak.”

Ennyi. Most is, ahogy mindig – minden hatalom idején – a kérdező a köcsög.

 

Megosztás