Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Überciki széljobbos tüntetés az osztrákok ellen

Az a helyzet, hogy fizethet a Fidesz bármennyit az IMG-nek reklámkampányokért, és Kumin Ferenc is kézzel-lábbal gépelve védheti a kormányt a tumbliján, az országimázsért ezerszer hatékonyabban tesznek – pro és kontra – az önkéntesek.

Most például a „Nemzeti Érzelmű Motorosok”, akik tüntetést tartottak az osztrák nagykövetség előtt, mert kb két hete a Wir Staatskünstler osztrák show humoristái meghívták a bécsi magyar nagykövetet, Szalay-Bobrovniczky Vincét, és gúnyolódtak a magyar Szent Koronával. Megkérdezték a nagykövettől, hogy igaz-e, hogy Magyarországon viccet csinálni a Szent Koronából nemzeti jelkép megsértésének számít (akárcsak a Himnusz vagy a nemzeti zászló gyalázása), és az új Btk. szerint 1 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. A nagykövet ezt elismerte, amire a híresen béna osztrák humor képviselői elővették a korona műanyag másolatát, és elkezdtek vele bohóckodni (hülyén vették fel, dobálták, leejtették, szidták), és megkérdezték, hogy ez a nemzeti jelkép gyalázásának számít-e, és ezért börtönbe kerülnének-e, elvégre a követségen érvényesek a magyar jogszabályok. Szalay-Bobrovniczky Vince kínjában nevetett, és azt mondta, hogy szerinte ez belefér. Később aztán kiadott egy közleményt, miszerint szándékosan nem ült fel a nyilvánvaló provokációnak, hogy ne legyen akkora súlya a dolognak, azonban „megütközve látta, hogy a 45-50 perces anyagból a szerkesztők lényegében csak ezt a pár perces jelenetet adták közre, ráadásul ezt is jelentősen megvágva, a sértő, bornírt elemeket hangsúlyozva, a jelenettel kapcsolatos kritikus megjegyzéseim többségét kihagyva”, ezért utólag mégis jelzi tiltakozását az ORF tévécsatorna vezetősége felé.

Tegnap pedig a széljobberek tüntettek a koronaügy miatt, a jobbikos Gyöngyösi Márton társaságában.

motorosok2.jpg
(fotók: Horváth Bence, 444.hu)

motorosok.jpg

A 444.hu tudósítása akár a Hírcsárdáé is lehetne, de sajnos nagyon is komoly:

Ötven-hatvan ember gyűlt össze szombat délelőtt az osztrák nagykövetség előtt a Nemzeti Érzelmű Motorosok nevű szervezet tüntetésén, ahol a korona kigúnyolása ellen tiltakoztak. A Nemzeti Érzelmű Motorosok képviseletében Bagaméri László elmondta, hogy nem az osztrák nép és az osztrák állam ellen vannak, csak a korona meggyalázása ellen.

Sokkal kevésbé volt megengedő Nagy László ügyvéd, aki szintén beszédet mondott. Elmondta például, hogy Pentagon egyik tisztje is elismerte, hogy a korona nemcsak magyar és nemcsak szent, hanem a világigazság letéteményese is. Ezt a szakrális személyt (mert a korona szerinte valójában személy, amit az amerikai kormány is elismer) érte brutális és vandál támadás Ausztriában. Nagy nem értett egyet azzal, hogy az osztrák nép nem hibás, és azt akarja, hogy az egész államot marasztalják el, mert a beszámolók szerint az osztrák nézők a térdüket csapkodták a nevetéstől, amikor a műsort nézték.

Az ügyvéd december 25-én hatoldalas büntetőfeljelentést írt Polt Péternek a jobbikos Gaudi-Nagy Tamással közösen.Szerinte mivel a műsor felvétele a magyar nagykövetségen, vagyis magyar felségterületen történt, a legfőbb ügyésznek joga van eljárni az ügyben. Ha Polt nem tesz semmit, akkor a románok és a szlovákok is elbízzák majd magukat, annak pedig súlyos következményei lesznek.

Nagy egy bocsánatkéréssel lenne csak elégedett, de nem csak a humoristák részéről, hanem osztrák kormányzati szintről. Ezt az osztrák tévében kellene levetíteni. Ha ez nem történik meg, a magyar ifjúság pokollá fogja tenni a Nyugat-Magyarországon gazdálkodó osztrák parasztok életét. (Akik szerinte egyébként is jogellenesen vannak itt, és ez valójában egy nyugatról érkező tatárjárás, ami ellen Regionális Magyar Nemzeti Gárda szervezésére lenne szükség.)

Nagy beszéde végén azt mondta, már otthon elhatározta, mivel fogja zárni a beszédét, és így is tette: „Szép, jó, boldog napot a magyaroknak, szibériai hideget, fűtetlen lakásokat az osztrákoknak, ámen!”

Bár a rendezvény hivatalosan pártfüggetlen volt, jelen volt például a jobbikos Gyöngyösi Márton, akit nagy taps fogadott.”

motorosok3.jpg

Elképesztő, hogy nem érzik, mennyire szánalmas ez és az összes hasonló performansz….. ezek járatják le igazán Magyarországot meg a Szent Koronát, nem pár osztrák műsorvezető. Ez lenne a szebb jövő? Kösz, nem kell.

Megosztás