Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Balog miniszter iszonyatosan megalázta a szegény gyerekeket

Valami rossz viccnek gondoltam, mikor olvastam a HVG-n a Református Szeretetszolgálat közleményét, miszerint


„Felejthetetlen estét” szerveznek hátrányos helyzetű gyerekeknek Balog Zoltánnal és „más közéleti személyiségekkel”, sajtónyilvánosan egy budapesti luxusszállodában.

„Negyven nehéz körülmények között élő gyermeket ajándékoz meg a Református Szeretetszolgálat egy különleges vacsorával, melynek fővédnöke Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere” – olvasható a Református Szeretetszolgálat sajtóközleményében. A szeretetszolgálat a Hilton Budapestbe szervez a szegény gyerekeknek „egy felejthetetlen estét”, interaktív gyerekműsorral, és ajándékokkal, többek között „Nyilas Misi-Pakkokkal”. Balog miniszter mellett közéleti személyiségek is ellátogatnak majd az alkalomra, akik „a szívükön viselik az elesettek sorsát”. 

Á, hát ez biztos nem igaz, ilyen egyszerűen nincs, ennyire nem lehetnek cinikusak – gondoltam magamban, mert egyszerűen nem akartam elhinni.

Persze tényleg megcsinálták, naná. Az Origo megírta és lefotózta. De van kormánybeszámoló is.

baloghilton.jpg

„Jól esik nektek, hogy ennyit fényképeznek?” – kérdezte Balog Zoltán miniszter, a rendezvény fővédnöke, mire a vele szemben ülő 9-10 év körüli fiú mosolyogva ingatni kezdte a fejét.

A gyerekek valamennyien a Református Szeretetszolgálat pártfogoltjai: volt köztük devizahiteles hétgyerekes család a X. kerületből, nevelőszülőknél élő ceglédi tinik és otthonban lakó miskolci tízévesek is.

Mindannyiukat maximálisan megalázták tegnap. Eleve ott kezdődik, hogy a jótékonykodás fő szabálya a diszkréció, a szép csendben, önzetlenül adás. Az, hogy sajtónyilvános volt az esemény, nyilvánvalóvá tette, hogy csak olcsó pr-fogásról van szó. 40 szegény gyereket vendégül lát a szeretetszolgálat és pláne a jóságos miniszter úr. Ráadásul a Hiltonban!
Ahol ezt a menüt kapták: libaerőleves zöldséggel, lúdgége tésztában, csirkemellfilé calvadossal ízesített gombamártással, zöldséges lasagne-val, brokkolirózsával és párolt rizzsel, desszertnek pedig joghurttorta eper öntettel. Miközben egy hátrányos helyzetű gyereknek még az is gond lehet, hogy minden este megkapja-e a kis szendvicsét……. De adtak a gyerekeknek ajándékokat is, úgynevezett NyilasMisi-pakkokat (ez elég szándékos iróniának tűnik), amikbe édességet, élelmiszert és ruhát tettek nekik. Viszont annyira már nem becsülték őket, hogy a nevüket megkérdezzék pláne megjegyezzék, a csomagokra ugyanis csak annyi volt írva, hogy „6-7 éves fiúnak„; „10-14 éves lánynak„; „5-10 éves fiúnak„. Tehát egyértelműen csak biodíszletnek kellettek a szeretetszolgálat és a tekintetes miniszter úr műsorába. Ennél kevesebb gázabb dolog van.

Balog például. Az emberi erőforrás miniszter az év legkínosabb videójában jópofizott a gyerekekkel, elmesélt nekik valami homályos régi sztorit az adventről, és olyanokat mondott, hogy

„az advent az négy vasárnap” (0:48)

„az advent az arra való, hogy kicsit világosabb legyen az életünkben. És ha világos lesz, látjuk a rendetlenséget. Az például a rendetlenség része, hogy Magyarországon vannak, akik szegények. Akiknek nem jut annyi, mint másoknak, akik gazdagok. Ez így nincs jól. És ha segíteni akarunk, akkor jó, hogyha látjuk ezt. És én ezért örültem annak, hogy meghívott a református szeretetszolgálat” (3:43)

„az a cél, hogy egyszer majd ti olyan emberek legyetek, hogyha elvégzitek az iskolát, elmentek aaaa… esetleg az egyetemre, lesz egy jó szakmátok, és aztán legyen annyi megélhetésetek, hogy a saját gyereketeket majd el tudjátok hozni ne csak a Hiltonba, hanem el tudjatok vele menni Párizsba is, Kolozsvárra is, meg mindenhova, ahova érdemes gyerekeket elvinni” (4:18)

A hülye beszéde végén pedig még volt pofája nyomorult gyerekekkel megtapsoltatni a Református Szeretetszolgálat kuratóriumának elnökét, Pál Sándort.

A NER tökéletes lenyomata ez a videó, ami felteszi a koronát az egész éves ténykedésükre. Minden benne van a Fidesz szociális érzékenységéről, arról a nemlétezőről.

Ez az esemény egyébként állítólag az itt található programokra akarta felhívni a figyelmet. 

Tulajdonképpen sikerült is.

És itt egy másik videó:

zero:
Én ezzel a giffel kívánok boldog karácsonyt a Miniszter Úrnak és teljes stábjának!

bendeguz.gif

Megosztás