Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

RezsiWars: Közös képviselők, lépcsőházak, Arial betűtípus

Németh Szilárd rezsitábornok egy csokornyi törvénymódosítást nyújtott be a rezsiháborúval kapcsolatban.

1. Máris módosítanák a két hete (!) megszavazott rezsitörvényt:
A szolgáltatóknak a számlákon a címzést nem Times New Roman betűtípussal kell kinyomtatni, hanem Arial fonttal. Az indoklás szerint azért, mert a Magyar Posta karakterfelismerő rendszere nem kompatibilis a Times New Romannal …

Ízlelgessük egy kicsit ezt a 3 sort, csodálatos országimázs. Németh Szilárd kitalálja hogy milyen betűtípussal legyen nyomtatva a számla, de nem kérdezi meg a Magyar Postát, hogy nézzék már meg, hogy jó lesz-e így, az állami Magyar Posta meg összezavarodik, ha a címzett neve Times New Romannal van írva. Csak és kizárólag Arialt eszik meg. 

letöltés.gif

2. A közös képviselőnek minden hónap 15. napjáig ki kell helyezni, meghatározott formában és tartalommal, írásban, figyelemfelkeltő és a fogyasztók által jól látható módon, hogy a társasház mennyit takarított meg a rezsicsökkentéssel.

printscreen_2013.11.25_14h03m44s_004_.jpg

3. Ha a társasház nem nem részesült rezsicsökkentésben, akkor AZT is ki kell írni, a megfelelő indoklással együtt.

4. A közös képviselőt, aki amúgy egy magánjogi szerződés keretén belül képviseli a lakóközösséget, a Fogyasztóvédelmi törvény alkalmazásban vállalkozásnak minősül, és ha nem rakja ki a tájékoztatót, akkor fogyasztóvédelmi bírságban részesülhet. 

Új szintre lép a „Hogyan szúrjunk ki a közös képviselővel?” verseny, egyszerűen csak le kell szedni a hirdetményt … és mehet is a fogyasztóvédelmi bírság. 

A szülő értekezlethez remek kiképzés egy lakógyűlés, nekem egyelőre még csak ebben az utóbbiban volt részem, nincs is annál szórakoztatóbb, mint amikor a segghülye lakók vörös fejjel mondják a magukét a saját sérelmeikről, akkor ide még dobjuk be a jobbos-balos pártpolitikát is … tuti bolondokháza.

Kaplonyi György, a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének elnöke azt javasolja, hogy „a képviselők majd fényképpel dokumentálják és esetleg tanúkkal is bizonyítsák, hogy rendben kiragasztották a hirdetményt.”

És még mindig van 5 hónap a választásig, amikorra majd csúcsra járatják a Rezsiháborút.

Vajon mikor kell majd a Rezsiplakátot és a Rezsihirdetményt kihelyezni a nappalikban a meghatározott formában és tartalommal, a törvény által szabályozott módon? Tavaszra meglesz?

Vajon jelenteniük is kell majd a közös képviselőknek?

„Tisztelt Németh Szilárd!
Tisztelt járási kormányhivatal!

Alulírott Kovács Kázmér házmester közös képviselő jelentem, hogy a Pacsirta út 8,10,12-es lépcsőházakban a január havi Rezsihirdetmény A3-as méretben, Times New Roman és Arial betűtípussal nyomtatva kihelyezésre került. 

A lépcsőházak között meghirdetésre került a “Ki tud több rezsit spórolni?” verseny, melyben  a 8-as számú lépcsőház vezet. A lelkes lakók éjjel nappal égetik a lépcsőházban a villanyt, a lépcsőházi fűtés a maximumra állítva nyitott ablak mellett üzemel, az szemét elszállítását a heti egyről a lakókkal egyetértésben felemeltük heti 5-re. 
A kéményseprő jóformán hazajár, nem marad ki egyetlen hét sem, amikor ne lenne leellenőrizve a kémény. A lépcsőházakban az időkapcsolós villanykapcsoló hamarosan leszerelésre kerül, jelenleg pontosan megtervezve történik a villany folyamatosan visszakapcsolása, 2 óránként váltják egymás a lakások. Büszkén jelentem, hogy immár 196 óra telt el anélkül hogy a lépcsőházban kialudt volna a világítás!

Nem feledjük: Nagyobb fogyasztás, több rezsimegtakarítás!

Itt szeretném megjegyezni, hogy a III/4-es lakásban a Gergor család mereven ellenzi a rezsicsökkentést, nem vesznek részt a rezsimegtakarításban, leszigetelték az ablakokat, és ahogy láttam, energiatakarékos izzókat vitt egyszer haza. Egy gyors NAV-vizsgálat talán visszatérítené a rezsiháború egyetlen és helyes ösvényére!

Izgatottan várom a tavaszi választást, aláírásgyűjtésben, Helyi Théma és szórólapok nagy számú kihelyezésében állok szolgálatukra!

Kovács Kázmér 
Közös képviselő”

Megosztás