Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Orbán és egy oligarchia

Szombaton a miniszterelnök úr átadta a szolnoki Vízilabda Arénát, és mi persze nagyon örülünk, hogy nem megint valami focistadionról szóltak a hírek. Bár ez is elég drága volt, és csodás pillanatokat hozott a megnyitóünnepség. Olyan képeket, amiken sokkal több van valójában, mint ami elsőre látszik rajtuk.

Orbán Viktor szinte a víz felett lebeg itt, vagy mintha épp a víz kettéválasztására készülne. Már-már egy élő isten.

ovviz.jpg(forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Az 1100 férőhelyes Vízilabda Aréna mindössze öt hónap alatt épült fel, 1 milliárd forint TAO-pénzből. Ugye a nyereséges vállalkozások a társasági adó 70 százalékát fordíthatják a látványos csapatsportok támogatására, tehát a TAO közpénz.

„Válság idején kell, ahogy a sportolók mondják, felszívni magunkat, és az emberek nagy részének támogatásával nekünk ez sikerült, mert a világot, így az országot is sújtó gazdasági nehézségek ellenére az elmúlt három évben egyaránt fejleszteni tudtunk a tudomány, a kultúra és a sport világában is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a szolnoki Vízilabda Aréna szombati átadásán.

Hamarosan újabb két, a szolnokihoz hasonló uszodát adnak át, a jövő évi költségvetésben több milliárd forint szerepel a vízisport-létesítmények építésére. Emellett 2021-ben Magyarország rendezi az úszó- és vízilabda világbajnokságot, valamint döntés van arról, hogy hazánk minden járásában lesz uszoda a gyerekek úszásoktatására – ismertette az úszással és a vízilabdával kapcsolatos fejlesztési terveket a kormányfő.

Orbán Viktor szerint ezek a fejlesztések annak köszönhetők, hogy sikerült a megvalósítás módját megtalálni. A kivitelezés során az élet négy területének szereplőit hozták össze a cél elérése érdekében. A sportolók és edzőik mellett szükség volt az üzletemberek megnyerésére, mert nélkülük ma ilyen beruházások elképzelhetetlenek az országban. Rajtuk kívül pedig kellettek az önerőt biztosító helyi vezetők és természetesen a kormányzat, amely stratégiai ágazattá nyilvánította a sportot – mondta.”

A miniszterelnök úr Facebook-galériájába sajnos nem kerültek fel azok a fotók, amiken Nyerges Zsolttal látható, pedig azok az igazán szépek.

ovnyerges.jpg

ovnyerges2.jpg

ovnyerges3.jpg

Nyerges Zsolt az ország egyik legismertebb üzletembere, Simicska Lajos üzlettársa.
A Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub elnöke, valamint a Szolnoki Vízilabdázásért Alapítvány elnöke is.
Az új vízilabdacsarnokot a Szolnoki Vízilabda Sportclub működteti.
A Szolnoki Olaj KK-t és a vízilabdaklubot is tízmilliókkal támogatja a Szerencsejáték Zrt. évek óta.
Utóbbinak a Közgép is kiemelt támogatója.

„Meggyőződésem, hogy mindannyiunk számára felemelő pillanat a mostani, és őszintén remélem, hogy az itt sportoló csapatok és az itt edző gyerekek örömmel és elégedettséggel teli napokat szereznek majd mindannyiunknak” mondta Nyerges Zsolt az átadóünnepségen.

szolnokviz.jpg

Orbán Viktor is beszélt a városról a csarnok átadásakor:

„– Én jól emlékszem, amikor Szolnokon éltem és laktam – tért vissza régmúltra Orbán Viktor is a beszédében. – 1988-at írtunk, és öten az Orosz György úti társasház egyik lakásában megalapítottuk a Fidesz helyi csoportját. Azt terveztük, hogy ebből a szürkécske kis településből hogyan tudnánk egy modern nagyvárost felépíteni. És most itt van. Szolnok az egyik legdinamikusabban fejlődő város lett az utóbbi időben, jelzi ezt számos fejlesztés és beruházás, amit becsüljünk meg mindannyian.”

Így van, Szolnok épül-szépül, mondhatni jobban teljesít, erről már külön honlap is van.

Azt viszont sajnos sehol sem találtam meg, hogy melyik cég volt a kivitelezője az egymilliárd forintos vízilabda-csarnoknak. Sehol egy szerződés vagy projekttábla, még ezen a videón sem látszik a munkások mellényén a felirat. Úgyhogy beadtam egy közadatigénylést a Kimittud-on, nemsokára kiderül, hogy a Közgép építette-e az arénát vagy sem.

Megosztás