Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Történelmi Este

Péntek este a Magyar Televízió úgy gondolta, hogy egy igazi médiatörténelmi pillanattal, mit pillanattal, egy egész műsorral ajándékozza meg a pár százaléknyi, hűséges és kitartó nézőit.

Először is sikerült egy igazi nagyvadat becserkészni, személyesen Orbán Viktor miniszterelnök úr tisztelte meg közmédiát azzal, hogy interjút adott a műsornak, amit ki más is csinálhatott volna, mint a műsor házigazda-műsorvezetője, a máris legendává vált közmédiás, Obersovszky Péter, a mi Ron Burgundynk.

orban113.gif
Ha gyorsan kellene mondanom egy olyan interjút, amit a jövő digitális e-tankönyveibe kellene beépíteni erről a 4 évről, akkor a szintén legendás Matolcsy „hángérien féritél” interjúja mellett a csodálatos Schmitt Pál-interjút mondanám.

Obersovszky szeptember elején kapta meg a közmédia napi közéleti-politikai műsorát, és emellett a vasárnapi este a Lényeget is ő vezeti. Tökéletes választás volt erre a feladatra, Péter nem tud hibázni, hibátlanul hozza azt, amit kértek és elvárnak tőle abban a székben.

A pénteki műsor nemcsak azért volt különleges, mert Obersovszky kérdezte Orbánt, hanem mert után az elhangzottakat elemezte Rogán Antallal, a Fidesz frakcióvezetőjével. Nem vicc. 

És ez még mind semmi.

Rogán Antal után jött még egy vendég, Barcza György, a Századvég Gazdaságkutató vezető elemzője, akivel a miniszterelnök és a frakcióvezető által mondottakat elemezte, kontextusba helyezte a kedves nézőknek és Obersovszky Péternek. (Illetve az „elemzés” szó túlzás.)

Sajnálatos, hogy nem volt elég tökös az MTVA hogy kimaxolja az estét, és megcsinálja a Tökéletes Kört.

Obersovszkynak interjút ad Orbán -> ezt elemzi Rogán Antal -> az elhangzottakra bejelentkezik és egyből reagál a kormányszóvivő (Gíró-Szász) vagy a 4 szóvivő-droid közül bármelyik -> a közszolgálatiságon azonban nem eshet csorba, ezért úgy illik, hogy reagáljon a kisebbik kormánypárt is, vagyis Harrach „Ciceró” Péter. Legvégül pedig Obersovszky elmeséli, hogy neki milyen nagy élmény volt ennyi nagy emberrel beszélgetni, közszolgálatilag, természetesen.

interjúkör.jpg
A péntek esti Az Este.

00:51 – 16:25: Az Orbán-interjú
16:25 – 24:00: Rogán Antal
24:00 – 31:41: Barcza György, Századvég

Obersovszky nyolc kérdést tett fel Orbánnak, hármat-hármat Rogánnak és Barczának. Nem tudok kiemelni egyet sem közülük, mindegyik művészet & tökély a maga nemében.

Szerintem megér évi 78 milliárd közpénzt, szerintetek?

Digidugi alkotásától pedig elhatárolódunk:

orban_digidugi.gif

Megosztás