Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Jobbikos rajzverseny gyerekeknek

Lehet, hogy úgy tűnik, mintha rászálltam volna a Jobbikra, pedig nem így van. Csak egyszerűen nem tudok elmenni a dolgaik mellett. A múltkori nagy arculatváltás után most az ifjúsági tagozatuk rajzversenyét nem tudom szó nélkül hagyni.

„Kedden tartották a Képviselői Irodaház aulájában a Jobbik Ifjúsági Tagozata által meghirdetett „Magyarország az én Hazám” című rajzpályázat díjátadóját.

„Nem az a legfontosabb, hogy ki hányadik helyezést ért el, hiszen bárki aki rajzot küldött be már győztes. Győztes, mert olyan családban nevelkedik, ahol törődnek vele a szülei, győztes, mert tudja, hogy honnan jött és milyen közösséghez tartozik, ráadásul már ilyen fiatalon megadatik neki, hogy tudja mi a jelentősége a nemzethez tartozásának és a magyarságának”közölte a díjátadón Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője. Hozzátette: hiánypótló kezdeményezés a Jobbik IT szervezésében, hiszen rengeteg ajándékot adnak azoknak, akik megnézik a műveket. „Ha végignézünk ezeken a rajzokon akkor láthatjuk benne a jövő generációjának reményét, a jövő generációnak a magyarsághoz tartozásának kifejezését. Ezek a gyerekek jelentik a magyarság megmaradásának reményét – hangsúlyozta a politikus.”

rajz1_1.jpg” Farkas András 9 éves – Magyarok Attila népe”

Dórának üzenem, hogy én is törődök az iskolás gyerekemmel, de nem rajzoltattam vele a jobbikos rajzversenyre, és szerintem ebből látszik igazán, hogy törődök Vele. Hagyom élni, gyereknek lenni, és a saját véleményét megformálni. Megmondom őszintén, én büntetném, aki gyerekeket pártpropagandára nevel, mert ez csak szimpla agymosás, amivel beszűkítik a tudatukat egy életre, bár a szerencséseknek vagy kivételesebbeknek azért később felnyílik a szemük, de akkor is meghatározzák ezek az élmények az életüket. Azokét is, akiket Fidesz- vagy MSZP-nagygyűlésre visz ki a kedves anyuka és/vagy apuka, meg annak is, akivel a Jobbik rajzversenyére rajzoltatnak. Nem hagyják, hogy maguk ismerjék meg a világot, nem kíváncsiságra és kétkedésre, tehát nem önálló gondolkodásra tanítják őket, hanem irányt mutatnak nekik, az egy fix irányt, ami a kedves szülők szerint jó, és hát akkor tessék azt követni gyerekek, mert csak az a jó, kérdés nincs.

Csodálatosak a rajzok is, meg a szülői kommentek is:

„Az egyik első helyezett, Bernáth Ibolya és édesanyja portálunknak elmondta: sokat készültek és összeszedték az anyagokat, mielőtt Ibolya megrajzolta műveit. Az édesanya azt is kiemelte: fontosnak tartotta, hogy gyermeke megismerje a gyökereit.”

kommentek.jpg

A két kategóriában (6-10 év, 10-14 év) meghirdetett verseny a beszámoló szerint nagy siker volt, 2 hónap alatt több, mint 200  pályamunka érkezett, így nehezen tudott dönteni a bíráló bizottság, vagyis Dúró Dóra, Morvai Krisztina és Varga Kitti, a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos elnökségi tagja. De azért sikerült kiválasztani a nyerteseket, akik mindkét kategóriában az alábbi díjakat kapták:

1. helyezett: Ajándékcsomag 25.000 forint értékben
– tartalma: gyermek tradicionális íj + 5 db íjvessző, „Őseink írása” társasjáték, Borsa Desszert – Mesedoboz, IT-s bögre

2. helyezett: Ajándékcsomag 15.000 forint értékben
– tartalma: karikás ostor, Wass Albert könyvcsomag, Borsa Desszert – Mesedoboz, IT-s bögre

3. helyezett: Ajándékcsomag 10.000 forint értékben
– tartalma: „Kalandozás a múltban” társasjáték,  Magyar Népmesék gyűjtemény, Borsa Desszert – Mesedoboz, IT-s bögre

 Jól tippelnek, akik arra gondolnak, hogy az Őseink Írása egy rovásírásos scrabble, mert tényleg olyasmi. De nézzük meg az első kategória nyertesét, egy 7 éves kislányt a nyereményíjjal. Szép. Szegény.

rajz2.jpg

Mondjuk azt se irigylem, aki a Wass Albert könyvcsomagot kapta meg ennyi idősen, mert egész egyszerűen nem neki való. Sokat olvastam, A tizenhárom almafa, a rafkós Tánczos Csuda Mózes története – aki minden rendszer játékszabályaihoz alkalmazkodott a túlélés érdekében, és közben utálta és kijátszotta mindet – az egyik kedvencem, de a könyvekből áradó szomorúság, történelmen való búsulás nem gyereknek való, pláne nem 10 év alattinak.

Megosztás