Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Dráma a Városházán

Nem csak bent, a budapesti Városházán zajlik a dráma, de már kint az utcán is:

„Szentkirályi Alexandra panaszkodott, hogy az A3-assal nem fér be a bejáraton az LMP sajtótájékoztatója miatt.” –
írja az Index.

Milyen érzés lehet, képzeljétek csak el … felkelsz, összeszeded magad a közgyűlésre, felkészülsz lélekben, hogy át kell menned Pestre, el kell hagynod Budát, a hegyeket … 
Átverekedszed magad a hídon, odahajtasz a Városházára és puff, bekövetkezik a DRÁMA.

Nem férsz be az A3-sal!

A vagyonnyilatkozata szerint nincs is autója, úgyhogy remélem, hogy egy karcolás sem esett azon az Audin!

4se1j.jpg

Szentkirályi a Fidelitas jelöltje volt, és az I. kerületből került be a Városházára.

szszandrabe.bmpA 2010-es kampányban így mutatta be a csapatát:
„A csoportunk 20-25 éves fiatalokból áll, mindannyian tanulunk és/vagy dolgozunk, és szívügyünk az ország sorsa, ha szabad ilyen patetikusan fogalmaznom. Szinte minden tagunk baráti kapcsolatokon keresztül került ide (ezt nagyon fontosnak tartom), hol egyikünk, hol másikunk hozott új embert, így mindig mindenki megtalálta a helyét, volt mindig ismerős arc az újak számára. Össze tudunk jönni egy kerületi rendezvényre, egy esti beszélgetésre, de ugyanígy dolgozni is. Jókedvű, jólelkű és ambiciózus baráti társaság a miénk.”

2011-ben azzal került be a hírekbe, hogy a Blikk összegyűjtötte hogy hol FB-tag a képviselő hölgy:
A Fidelitas I. kerületi elnöke, Szentkirályi Alexandra is több lábon áll. A fővárosi képviselő tagja lett a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., a János Kórház és a Nyírő Gyula Kórház felügyelőbizottságának, és elnöke a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. felügyelőbizottságnak – ezekkel a megbízásokkal havonta mintegy 460 ezer forintot keres a képviselői fizetése mellé.”

A vagyonnyilatkozata szerint most már csak a BKK Közút FB-elnöke, havi 200 ezért. Annál a BKK Közútnál, aminek a vezetője Almássy Kornél, volt MDF-es képviselő. 

És hogy lesz egy ilyen csinos, fiatal lányból fővárosi képviselő?
Két dolog kell hozzá: a Fidelitas és hogy a férje Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Századvég Alapítvány elnökhelyettese.

Rogán Antallal, Habony Árpáddal és a férjével együtt vett részt Alexandra a titokzatos Egyesült Arab Emírségi körúton.

20120203-rogan-antal-es-habony-arpad-emiratusilatogatasa2.jpg
Az Origonak akkor úgy nyilatkozott Alexandra, hogy „neki semmi köze nem volt a delegációhoz, tisztán magánúton tartózkodott az emirátusokban, és nem is vett részt az arab vezetőkkel folytatott tárgyalásokon. Együtt utazott ki a csoporttal, de a tárgyalások után férjével még kint maradt néhány napra. Bár rákerült az arab hírügynökségek által közzétett fotókra, nem is emlékezett pontosan, hogy milyen intézményben készült a fotó a csoportjukról. „Fényképeztek, mi mosolyogtunk, ennyi történt” – mondta.

Megosztás