Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Hexakódokkal a rezsidémon ellen

– Elég volt a két rezsicsökentés?!
– Nem, uram!
– Folytatódik a háború?!
– Igen, uram!
– Mivel csapunk le legközebb?!
– A hexakódokkal, uram!

Így képzelem el, ahogy a Fidesz-KDNP háromnapos ottalvós frakciógyűlésen Orbán Viktor korán reggel lezavarja a svédasztalos büféreggelihez képviselőket.

A rezsiháborúnak ki kell tartani legalább a választásig,  de mivel jövőre háromban is lesz részünk (április, május, október), így félő, hogy heves támadássorozat után az önkormányzati választásra már nem marad sehol egy levadászandó árva rezsidémon. Lehet, mégis túl korán indította meg a támadást a Vezénylő Tábornok?

Arra az unortodox mellékszárnyon zajló csatározásra most ki sem térnék, hogy a frissen bevásárolt gáztározók közül egyet bedöntenének, csakhogy idén télen olcsóbb legyen a gáz, az ilyen hadműveletekkel foglalkozzon csak Lászlóné generalissima.

A főcsapást mint mindig Orbán Viktor csepeli vasökle, a bájosan szelíd Németh Szilárd indítja, a RezsiWars legújabb haditervéről éppen ma szavaz az Országyűlés (papírforma).

Németh Szilárd akutális törvényjavaslatában azt írja, hogy a rezsiszámlákat Times new roman betűtípussal és 11-es méretű betűkkel kell megalkotni, rezsifrontonként különböző színkódokkal. Hexakódokat még úgysem láttam törvényjavaslatban, szerencsére mostmár ezt is kipipálhatjuk:

törvény1.jpgtörvény2.jpg

forrest.gif
Vizuálisan is be tudjuk mutatni az új csodafegyvereket:

hSKCVo.gif

Tök jó fejek, elvégre minden számla lehetett volna fidesznarancssárga …

A törvényjavaslat tartalmazza az összes számlaképet, például áramszámlát innentől csak és kizárólag ilyen formában fogunk kapni. Illetve akinek már nem jön papírszámla, az is ilyen formában találja meg mondjuk a Díjnet-fiókjában.

számlakép.jpg

Aki pedig személyesen is be szeretne csatlakozni a rezsiháborúba, az a hamarosan felállítandó 20 Állami Rezsipont valamelyikén megteheti majd.

A Cifra Kaloda éppen jelentkezett egy remek helyszíni tudósítással, egyenes a frontvonalról:

Megosztás