Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A Balogh-ügy egy pöcegödör

Nő vagyok, tehát természetesen teljesen elítélem a családon belüli erőszak egyik leggyakoribb formáját is Természetesen teljesen elítélem a családon belüli erőszak minden formáját, és mivel nő (sőt anya) vagyok, a gyerekbántalmazás mellett különösen annak egyik leggyakoribb esetét, vagyis ha egy férfi bántalmaz egy nőt. Szerintem csak egy gyenge pöcs emel kezet egy nőre, mármint szellemi/lelki/idegi értelemben gyenge.

Megszorítja, megfenyegeti, megüti, megveri, megrúgja a nőt, mert
a) buta ahhoz, hogy érvekkel vitatkozzon vele, az észbeli hiányosságokat fizikai fölénnyel kompenzálja;
b) annyira primitív, hogy szarik az észérvekre, önmagát tartja A családfőnek, a nadrág hordozójának, akinek akkor is igaza kell legyen, amikor nincs;
c) nem tudja kontrollálni az agresszióját (mostanában ezt úgy mondják pc-nyelven, hogy indulatkezelési problémákkal küzd), és egész egyszerűen boxzsáknak használja a nőt, rajta vezeti le minden feszültségét, amit kiválthat egy munkahelyi vita, egy esős reggel, de sokszor egy elsózott leves vagy nem elég kedvesnek érzett női hangsúly is elég a vadállat előbújásához.

Fontos, hogy aki ilyen férfival akad össze, az meneküljön minél hamarabb minél messzebb, mert kutyából nem lesz szalonna, az első „fogdbeapofádtebüdösribanc”-ot gyorsan követi az első pofon, és hiába ígéri meg utána a faszi, hogy soha többé nem lesz ilyen, mindig lesz, sőt egyre durvább.

A magyar politikában tavaly szeptemberben már előkerült a téma, egy botrányos parlamenti vitában. Akkor nyilatkozta azt Varga István fideszes képviselő, hogy „Talán az anyáknak vissza kellene térni elsősorban a gyermeknevelés mellé, (…) akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnénk egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak.” A Fidesz elhatárolódott tőle, és korábbi véleményükkel ellentétben hirtelen mégis támogatták a családon belüli erőszak önálló Btk.-tényállássá tételét, mondjuk csak kapcsolati erőszak néven, mert hát a család az szent, ahhoz nem társulhat negatív töltet.

De a téma közéleti megjelenésének gusztustalanságát Balogh József története mutatja be kompletten. A mozaikdarabokat egymás alá tett címszavakban olvasva látszik az az ív, ami valójában egy mély pöcegödör.

I. felvonás, tavasz:

1, Fülöpháza polgármestere, Balogh József fideszes országgyűlési képviselő élettársa, Terike április végén orrtöréssel kórházba kerül

2, Balogh az Fn24-nek az év interjúját adja: Terikét a vak komondor lökte fel.

3, Balogh előző felesége az RTL Klubnak mesélt arról, hogy bántalmazta őt Balogh (zsírkeverő kanállal, 25 kilós tejes kannával, konyhakéssel, malacperzselővel például)

4, „valaki” indított egy cuki családi fotókkal kidekorált blogot Balogh védelmében

printscreen_2013.11.07_09h51m44s_001_.jpg

5, Balogh „a balliberális média folyamatos támadásai” miatt május elején kilépett a Fidesz-frakcióból, de mandátumát nem adta vissza, függetlenként a parlamentben maradt, és továbbra is polgármester

6, kiderült közben, hogy Balogh nevelt fia, Szabika nyerte Fülöpházán a trafikot

7, Terike hazament Baloghoz, és hozzá is akar menni

II. felvonás, ősz:

1, az Országgyűlés szeptember 16-án 290 igen szavazattal, két nem ellenében, egy tartózkodás mellett döntött Balogh mentelmi jogának felfüggesztéséről

2, most hétfőn jött a hír, hogy Baloghot súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség, Balogh pedig beismerő vallomást tett: először négy-öt alkalommal, a közepest meghaladó erővel, ököllel Terike arcába ütött, majd a hajánál fogva megragadta őt, és egy alkalommal a terasz fából készült korlátjához verte a fejét. A bántalmazás következtében a nő darabos orrcsonttörést, többszörös járomcsonttörést és más sérüléseket szenvedett.

3, az MNO erről szóló cikkéből kimaradt, hogy a független honatya korábban melyik frakció (Fidesz) tagja is volt

4, a HírTV-éhez hasonló „mássejobb”-jeligére a Magyar Hírlap azonnal előállt az LMP-s Várnai László májusi ügyével, ami miatt azóta ki is zárta az LMP Várnait, mert szerintük családon belüli erőszakról van szó, bár a képviselő szerint csak veszekedtek, huzakodtak volt élettársával

5, a szerdai Fidesz-hírlevélből kiderült, hogy a nőkkel szembeni erőszakkal foglalkozó munkacsoportot állít fel a kormány, mert …….. csatlakozni kell egy EU-s egyezményhez

6, szerdán kizárták Baloghot a Fideszből, de a mandátumáról még mindig nem mond le, és még mindig polgármester

7, a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet jelentése szerint Magyarországon a családon belüli erőszak kezelésére kiépített rendszer egyszerűen nem működik

8, Selmeczi Gabriellával elég egyértelműen üzent Baloghnak a Fidesz: „Aki ilyet elkövet, annak távoznia kell a közéletből is”

9, Balogh visszaüzent: „Én is azt gondolom, hogy egy olyan embernek távoznia kell a közéletből, aki az ügyészségi közleményben olvasható dolgokat elkövette, de ez nem én vagyok. Az eljárás során ki fog derülni, hogy nem így történtek a dolgok.”

batman.jpg
10, Balogh képviselői tiszteletdíja, választókerületi pótléka és lakhatási támogatása együtt havonta összesen bruttó 864 987 forint. Nagyjából hat hónap van még hátra a következő parlamenti ciklus kezdetéig. Ha Balogh nem mond le, akkor még 5 189 922 forintot fogunk kifizetni az országgyűlési munkájáért, plusz hathavi bánatpénzt.

11, Selmeczi Gabriella, ez a már többször bizonyított remek asszony, akit szemmel láthatóan még soha nem bántalmazott egy párja sem, vagy legalábbis nem nagyon, szóval Selmeczi úgy kommentálta a Human Rights Watch negatív jelentését, hogy „Már megint Soros György pénzén támadják Magyarországot”. Selmeczi Gabriella az MTI-nek azt mondta: „ennek a kritikának egészen más mozgatórugói vannak, mint a családi erőszak iránti valós aggodalom”. Egyébként tényleg így van, hisz a jogvédők nem az erőszak iránt, hanem MIATTA aggódnak, szóljon valaki Gabikának.

12, Balogh szerint minden családban vannak gondok. Meg hogy megint a vak komondor a bűnős:
annyira túl voltam pörögve, hogy nem tudtam elaludni a fáradtságtól. Bevettem egy altatót, de az sem segített. Lefeküdtem, de nem sikerült elaludni. Aztán kimentem, azt hittem, épp indul a Terike, mondtam neki, hogy pálinkáztunk, ne vezessen. Elkezdtem behozni Terikét. A komondor nem tudta, mit csinálunk, hogy ez most játék vagy nem. Így odaugrált, mi meg megbotlottunk és elestünk. Én is csúnyán beütöttem a könyököm. És közben lehet, hogy megütöttem a Terikét, de csak véletlenül.

kommondor.gif

Ennyi egyelőre, de már így túl sok, túl szégyenletes.
Fél év kellett, mire Baloghot kirakták a pártból.
De még mindig nem mondott le a mandátumáról, és nem is akar.

A párt szerint semmi más gond nincs a hazai viszonyokkal a családon belüli erőszak területén, csak a sorosbajnaigyurcsány-vonal áskálódik.
Balogh és Terike szerint a sajtó egy jól működő élettársi kapcsolatot akar szétverni, Balogh sokat tesz a közösségért, tehát rendes fickó, és különben is egy tanyavilágban keményebbek az emberek.

Megosztás