Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

A valóban radikális változás

A Jobbik pénteki, meglehetősen SZDSZ-esre vagy Benetton-reklámosra sikerült kampányvideója után szombaton máris jött az új imidzsük következő sokkoló összetevője, aminek láttán először majdnem lefordultam a székről a röhögéstől, aztán meg háromszor megnéztem, hogy tényleg biztos eredeti-e. Pedig az. Vona Gábor szivecskés fotója a Jobbik Facebook-oldaláról:

vona+szív.jpg

Ugyancsak szombaton tartotta a Jobbik a X., ünnepi kongresszusát, ahol a küldöttek 98%-a választotta Vonát miniszterelnök-jelöltnek; Szaniszló Ferencet és Mészáros Istvánt, az Új Magyar Gárda főkapitányát pedig Pongrátz Gergely Érdemkereszttel tüntette ki a párt.

Az eseményről készült fotók közül egy nagyon szépen mutatja azt a nyilvánvaló csalódottságot, amit azok éreznek, akik 2010-ben az „új erő”-re szavaztak, de most ilyen nyálas cuccokat kapnak az arcukba választottjuktól, a jól megszokott és szeretett zsidózás és cigányozás helyett.

gárdisták.jpg

A Jobbik egyébként már nem sokkal a parlamentbe jutása után is drasztikusan visszavett a korábbi kocsmai stílusából, szépen belesimultak az öltönybe, és bár becsúszott egy meghekkelt közlemény, kicsit vernyogtak az EU ellen, és elővették a meleg-kártyát is, már rég eltűnt belőlük a kezdeti vehemencia.

Viszont ha már most, a választások előtt fél évvel ilyen videóval és Vona-képpel állnak elő, mi következik később? Mondjuk ha emberjogi harcossá válnának, vagy cigánynótákat énekelnének a nagygyűléseken, az valóban a 2010-ben beígért radikális változás lenne! Esetleg varrhatnának EU-zászlókat a hagyományőrző szakkörön.

Megosztás