Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Még együtt ünnepelni sem tudnak – hogy akarnának kormányozni?

A bennem lakozó Török Gábor azt mondja, hogy akkor tegnap el is dőlt minden. Bár amúgy is tökmindegy mi lesz tavasszal, mert vagy Dumb vagy Dumber nyer, hát nem hótt mindegy?
Titokban azért reménykedtem, hogy sikerül legalább egy picit ünnepelniük is, elvégre valami piros betűs ünnep volt, nos, ez nem igazán sikerült. A beszédeket hallgatva, bármelyik szerdán is le lehetett volna zavarni ezeket a műsorokat.

A Békemenetet megnéztem személyesen is, molinót cipelő első soron kívül (Széles, Bencsik, Kerényi, Bayer, akik a rendszer gyümölcseit falatozzák nap mint nap) a mögöttük vonuló tömeg sajnos tényleg azt hiszi, hogy ellenségek vannak mindenütt, háború van és hogy mozgósítani kell. Ha nekik Orbán Viktor fanfárszólamra kinyilatkoztatja, hogy ő tényleg egy Élő Isten, azt is megtapsolják. De legalább nem félnek. 

A Duna másik oldalán, az össz-ellenzéki balliberális Nagyszínpad már jóval izgalmasabbra sikerült. Nem tudom ki találta ki ezt a közös „ünneplést”, de elég nagy mellényúlás volt. Semmi pluszt nem adott az ellenzéki kampányhoz, viszont egy nap bottal jól megkavarták a pöcegödröt, és nem szép dolgok úsztak fel a felszínre. Ennél még az is jobb lett volna, ha mindenki egy kis téren a maga szimpatizánsai előtt mondja el, a halálunalmas, semmi újat nem tartalmazó „Orbán-vezéres”, „felcsúti-maradonás” beszédét.

– Nem lett volna szabad közösen ünnepelniük.

– Olyan szónokokat kellett volna keresniük, akik tudnak is élőben, tömeg előtt beszélni.

– Bajnai még mindig rossz szónok.

– Gyurcsány még mindig jó szónok.

összefogás1.jpg
– Ha 5 percet beszélhet egy szónok, és megszabják előre hogy miről nem lehet beszélni, akkor Gyurcsány Ferenc hogy beszélhetett 12 percig? Szervezés?

összefogás2.jpg

– Ki gondolta úgy, hogy a bizonytalan, netalán jobboldali szavazókat az „elmúltnyolcév” három emblematikus alakjával (Kuncze, Fodor, Gyurcsány) lehet megfogni? 

letöltés.gif

– Bokros Lajos? Uraim, kérem … ide hallom Kubatov Gábor nevetést a Lendvay utcából.

– Szegény Párbeszéd Magyarországért … biztos az volt a titkos vágyuk, amikor kiszakadtak az LMP-ből, hogy egyszer Fodor Gábor és Mesterházy Attila között mondjon beszédet a társelnökük. Tényleg, mi van Jávor Benedekkel? Csak nem volt neki büdös ez a lineup?

– Mesterházy Attila … nos, neki külön szeretnénk gratulálni!

mester.gif

Képes volt a saját ünnepi rendezvényükön, a saját oldalukhoz tartozó balliberális közönség előtt zavarba jönni, csak mert azt kiabálták, hogy „Összefogás, összefogás!
Egyből az egyik kedvenc rajzfilmfigurám ugrott be, Bátor, a gyáva kutya.
Bátor dolog így nekifutni egy hosszú, országos választási kampánynak. Lehetséges, hogy egy-egy kampánygyűlésen lesznek majd nem balliberális nézők … akkor mit fog csinálni? Elsírja magát?

Friss:
A legnagyob troll, zseniálisan alázza Attilát 🙂

printscreen_2013.10.24_11h13m34s_003_.jpg

Megosztás