Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Békéscsaba nem lesz az új Baja

A bajai időközi önkormányzati választás, ami egy darab önkormányzati képviselő helyről döntött az amúgy is fideszes többségű bajai városházán minimum megérdemli a „rekord” jelzőt, szépen kihozta a magyar politika embereke taszító oldalát, valamennyit. Bár a bajai roma amatőr színház Michael Bay-es, kézikamerás hiperrealisztikus rövidfilmje még rendesen veti a hullámokat ….

Ha a szimaton nem csal, akkor a tavasz nagy sláger lesz a „leleplező” és/vagy „oktatóvideók” készítése.

Mivel ebben az országban soha, semmi nem derül ki, és ha ki is derül, akkor úgyis mindenki megcáfolja azonnal és amúgy sem lesz semmi kö9vetkezménye, így teljesen felesleges azon vitatkozni, hogy ki és miért csinálta ezt a pompás videót, de az agyatlan készítők annyit mindenképpen elértek, hogy a valós csalást, visszaélést leleplező videókra csípőből büfögik fel kánonban, hogy „azok is biztos megrendezett videók” … szóval megérte egy darab, az égvilágon semmit sem számító önkormányzati képviselői helyért?

Baja után a bolondkaraván Békéscsabára gurul be, ahol novemberben lesz időközi önkormányzati választás. A rajtvonalra felsorakoztak a jelöltek, majd az ellenzéki jelölt hirtelen lábon lőtte magát és eldőlt oldalra. Röviden így foglalható össze az elmúlt 2 hét eseménye, ami mindenképpen erős versenyző az Év Balfaszsága versenyen.

A jelöltállítás határideje október 11. péntek 16:00 volt. Az ellenzék közös jelöltje (Kovács Katalin) és az 5 párt (MSZP, Együtt 2014, PM, DK, Liberálisok – Magyar Liberális Párt) a határidő előtt 30 perccel adta le jelölési kérelmeit és az ajánlócédulákat . 
Vasárnap összeült a helyi választási bizottság, és megállapította, hogy a  PM a jelölő szervezetkénti nyilvántartási kérelmében nem a törvényi előírások szerint igazolta működését. A törvény szerint ugyanis ha több szervezet állít egy jelöltet, akkor a választás szempontjából egy szervezetként kell kezelni őket. Ha egyiküknek szabálytalan a beadványa, a közös jelölt kérelmét is el kell utasítani . 

Ez törvényi előírás az 1997-es választójogi törvény része, és talán joggal várható el az „Orbán-rezsimet” leváltani igyekvő, és a kormányzásról álmodó pártok képesek legyenek szabályosan legalább jelöltet állítani. Ráadásul ha nem a határidő előtt 30 perccel adják le a papírokat, akkor a az elutasító határozat is megszületik időben, és képesek lettek volna a hiánypótlásra. 
A Békés Megyei Területi Választási Bizottság egyhangúan hagyta jóvá a helyi választási bizottság határozatát, Gulyás Gergely pedig finoman beszólt a PM-nek.
A PM azonban paprikás hangú sajtóközleményt adott ki, tele olyan remek mondatokkal, mint „nem hagyjuk, hogy bárki és bármi megakadályozza az ellenzék közös fellépését Békéscsabán„, „mindent elkövetünk azért, hogy a hatalom ne tudja megakadályozni a demokratikus ellenzéki szervezetek összefogását és közös jelölt indítását a békéscsabai időközi önkormányzati választáson„.
Tegnap azonban a Gyulai Törvényszék is jóváhagyta az elutasító határozatot, pedig még azzal is bepróbálkoztak, hogy 5 helyett 4 szervezet közös jelöltjeként kérték Kovács Katalin nyilvántartásba vételét, a PM-et kihagyták a felülvizsgálati kérelemből. A törvényszék álláspontja szerint azonban bírósági felülvizsgálati eljárás során részben sem lehet a kérelmet megváltoztatni, mivel az eljárás célja annak vizsgálata volt, hogy törvénysértő volt-e a területi választási bizottság határozata és eljárása.

Az MSZP mindenesetre gyorsan leszűrte a tanulságokat, mivel úgy nyilatkoztak, hogy „a biztonság kedvéért a jövőben külön MSZP-s jelölésű indulóknak is fognak kopogtatócédulákat gyűjteni, így véletlenül sem fordulhat elő, hogy egy választókerület baloldali kihívó nélkül marad.

Reméljük ez a kis torzsalkodás nem nyomja rá a bélyegét a holnapi közös ünneplésre, akarom mondani kampánynyitóra, ahová talán minden idők legerősebb balliberális lineupját sikerült összehozni.
Juhász Péter (Együtt-PM Szövetség),
Bajnai Gordon (Együtt-PM Szövetség)
Ungár Klára (Szabad Emberek Magyarországért Liberális Párt),
Bokros Lajos (Modern Ma
gyarország Mozgalom)
Kuncze Gábor (Szabadelvű Polgári Egyesület)
Gyurcsány Ferenc (Demokratikus Koalíció)
Fodor Gábor (Magyar Liberális Párt)
Szabó Tímea (Együtt-PM Szövetség),
Mesterházy Attila (MSZP).

nagyszinpad.jpgEzek az emberek egyértelműen a Nagyszínpadra valóak, egészen elképesztő, hogy az elmúlt nyolc évben megbukott politikusok újra és újra felbukkannak, visszatérnek, és nem veszik észre, hogy több szavazatot veszítenek, mint amennyit hoznak. Pedig a választás egyszerű matematika.
A HírTV helyében nem is Hősök terét adnám élőben, hanem ezt a csodálatosnak ígérkező ballib „ünneplést”.
Még az is lehet, hogy ott a Nagyszínpadon kicsinálják egymást.

Szerencsére van választás, hiszen ott van a hasonlóan színvonalas Békemenet, „Nem leszünk gyarmat!„, így lehet Brüsszel-Zágráb-NewYork-TelAviv-brókerek-multik-Tavares-Bajnai-IMF ellen tüntetni, akarom mondani méltó módon megemlékezni 1956-ról.

Megosztás