Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Kimi, a kabala korlátlanul rendelkezés áll

„A KIM 2011-ben indította el a gyerekbarát igazságszolgáltatás nevű programját, a minisztérium együttműködve az egyszervolt.hu munkatársaival útjára indította „Jogos a kérdés” elnevezésű honlapot, amelynek célja, hogy a kisgyermekek számára érthető és játékos formában közvetítse azokat az alapinformációkat, amelyek megkönnyítik számukra a jogi útvesztőben történő eligazodást. Fogalomtár, történetek és játékok segítik a kisgyermekeket, hogy megismerkedjenek és megbarátkozzanak a jogszolgáltatás világával. Mindebben Kimi, a honlap házigazdája van a segítségükre.  Kimi idén nyáron, kamionon járja az országot, amely megyeszékhelyen és az Erzsébet – táborokban áll meg. A Kimi-kamion interaktív játékokkal ismerteti meg a gyerekekkel a jog és a törvények világát.” – mutatta be a minisztérium a programot.

A „Kimi-kamion” szójátékért máris kiosztunk egy különpontot, illetve külön gratulálunk a „Kimi” névért, a Google-ba beírva rögtön felhoz kismillió találatot Kimi Räikkönenre.

Kimi Facebook-oldala is osztatlan siker:

kimi_fb.jpg

kimi2.jpg

kimi1.jpg
kimi3.jpg

A Blikk megkérdezte a minisztériumot, hogy ez a pajkos kabala mennyibe is került. 
(Azt ugye senki sem gondolja, hogy valamelyik aktatologató trendi KIM-es legény húzta magára a jelmezt.)

2013-ban 824 ezer forintot költöttek a kabalára, valamint 6,4 millióért rendeltek plüssfigurákat, bögrét, kulcstartót, lufit, pólót, tornazsákot, hűtőmágnest, órarendet, matricagyűjtő füzetet.
A kabala idén már 20 programon vett részt, és KIMI-nek, illetve életrekeltőjének a havi nettó 70 ezer forintért korlátlanul rendelkezésünkre kellett állnia, a jelmezt a minisztérium adja. A jelmezben amúgy Bese Sándor színész található.

A gyerekbarát kormánynak külön honlapja is van http://gyermekbarat.kormany.hu/, ahol lehet követni, hogy hol, melyik rendőrkapitányságon adtak át gyerekbarát kihallgatószobát. Jelenleg 13-nál járunk.

Izsákon nincs gyerekbarát kihallgatószoba, csak a hagyományos. Illetve még az sincs.
A vádlottak és a sértett háromnegyed 6 körül érkeztek meg az épületbe, ahol a másodrendű vádlott által is használt irodában egy székre leültették a férfit, majd csukott ajtó mögött vallatni kezdték. Az első- és másodrendű vádlott mintegy 2 órán át felváltva és együtt is nagy erővel bántalmazták a sértettet azért, hogy a bűncselekményről vallomást tegyen, annak elkövetését ismerje be.
Az izsáki férfi este 8 óra után belehalt a bántalmazásban, a rendőrök pedig az előző hónapokban is „hallgattak ki” embereket hasonló módszerekkel, az ügyészség vádat emelt ellenük 2013 januárjában, februárjában és márciusában elkövetett bűncselekmények miatt is.

Nagyon klassz dolog ez a gyerekbarát kihallgatószoba, de lehet, hogy előbb be kellene kamerázni minden kihallgatószobát, hogy ha beviszik az embert vallomást felvenni, akkor ne verjék ki belőle a szart is.

Megosztás