Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Az MTV és a szobordöntés

Úgy hiányzott ez a baloldali performansz a jobboldalnak mint a falat kenyér. Sajtótájékoztató sajtótájékoztató hátán, boldog-boldogtalan nyilatkozik, elhatárolódik, szörnyülködik, meresztik a szemeiket a döbbenettől, kibaszott színjáték az egész, miközben belefojtanák egymást egy pöcegödörbe.

A „szobordöntés”, mint politikai performasz persze egy kalap szar volt,  de ugye e területen (is) olyan messze vagyunk a Nyugattól, mint a „szerethető válogatott” a 2014-es vb-től …

„Vasárnap ledöntöttek egy szobrot, amely valójában nem Orbán Viktoré, hanem a pontosan egy évvel ezelőtt a politikai kultúra megújításáról szónokoló Bajnai Gordoné volt. Egészen primitív, a történeti emlékezetbe is belegyalogló akció volt, ez ráadásul a Fidesz és Orbán Viktor malmára hajtja a vizet” – nyiltakozta Schiffer, pontosan összefoglalva hogy mennyire nyúlt mellé Bajnai, sokadjára.

Az MTVA pedig úgy gondolta, hogy az elmúlt hetek-hónapok botrányainak korrekt és közszolgálati tálalása után most megmutatják, hogy milyen a hiteles tájékoztatás a Kunigunda utcában

Az Este:
Kónya Péter a szobordöntésről
Hegedűs Zsuzsa aszobordöntésről
Vágó Gábor a szobordöntésről

Ma Reggel:
Alpári stílus – ellenzékiek is elítélték a szobordöntögetést (Fodor Gábor)
Egyre többen ítélik el a hétvégi szobordöntést (Kónya Péter)
Egy szobordöntés margójára – rossz emlékeket idéző, minden oldalról elítélt cselekedet volt (Wittner Mária)
Szobordöntés – túl a jó ízlés határain (Lánczi Tamás, Századvég)

Mivel az MTVA nézőszámai roppant alacsonyak, ezért szerintem többen nem néztétek, sőt, el sem tudjátok képzelni, hogy milyen egy ilyen MTVA-tudósítás.

Még a tegnapi, csütörtök esti Híradó is kiemelt terjedelemben, közel 6 percben foglalkozott a vasárnapi szobordöntéssel.

Megosztás