Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Stadionok, tornatermek, tanuszodák

Benyújtotta tegnap varga Mihály a 2014-es költségvetés tervezetét, ami persze „nem” választási költségvetés, hiszen tök őszintén megmondták, hogy nem terveznek ilyet. Bár az újraelosztás mértéke a 2012 és 2013-as 50%-ról 2014-ben felugrik 55%-ra, vagyis minden megtermelt 100 forintból az állam elkölt 55 forintot, de nem a választás miatt növekszik az elvonás mértéke, hanem mert olyan jól teljesít Magyarország.

A jövő évi költségvetésben például az alábbi sorok szerepelnek:

táblázat.jpg
Vajon melyik is lehet fontosabb a focibolond miniszterelnöknek?
A stadionok, vagy a 800 ezer általános iskolás gyerek sportolása, testnevelése? Fogós kérdés …

Valószínűleg a békásmegyeri általános iskolások aligha fognak profitálni a vadonatúj Fradi-stadionból, de Sz. Ferenc büntetett előéletű szurkolói koordinátor meg a többi „szurkoló” végre „méltó körülmények” között zsidózhat szurkolhat.
így azt az érvet nyugodtan kilőhetjük, hogy a stadionok a gyerekeknek épülnek.

Részletek:

Székesfehérvári Sóstói Stadion fejlesztése
Egy 14.000 férőhelyes, teljesen fedett, UEFA IV. besorolású futballstadion megépítése érdekében a fenti táblázatban jelzett évenkénti bontásban szükséges a forrás biztosítása.

Diósgyőri Stadion fejlesztése
Egy minimum 15 ezer nézőt befogadó stadion fejlesztése (rekortán bontása, a pálya áthelyezése, a pályafűtés elkészítése, jelenlegi karéj elbontása, új karéj megépítése, a régi tribün elbontása, új tribün építése, egy új multifunkcionális létesítmény kialakítása; parkoló területének kialakítása) érdekében a fenti táblázatban jelzett évenkénti bontásban szükséges a forrás biztosítása.

Szombathelyi Haladás Stadion és Létesítményei fejlesztése
A fenti fejlesztés keretén belül megvalósul egy 10 000 férőhelyes UEFA követelményeknek megfelelő stadion, mely magában foglalja a Kézilabda Csarnokot, tartalmazza a futsal funkció, birkózóterem, ökölvívó terem, súlyemelő terem, sakk terem, torna funkció kialakítását, illetve a szükséges infrastrukturális elemeket.

Tornaterem-építési program
A mindennapos testnevelés bevezetésével összefüggésben 617 iskolában szükséges tornaterem létesítése.

Tanuszoda-fejlesztési program
A “Minden gyermek tanuljon meg úszni” úszásoktatási program első számú feladata, a szükségnek megfelelően 48 darab célirányosan az iskolai úszásoktatás céljára alkalmas, alacsony fenntartási költségű tanuszoda építése országos szinten.

A mindennapos testnevelést erővel bevezették úgy, hogy az intézmények egy része erre megfelelő tornaterem hiányában erre nem volt alkalmas, idén szeptembertől már 2 újabb évfolyamra terjesztették ki, jövőre pedig jön a 2 újabb évfolyam … a tornatermek pedig majd megépülnek, erre összesen 2014-ben 3 azaz hármas milliárd forintot szánnak. A Közgép egyik legutolsó nyertes közbeszerzése 32 milliárd volt, de inkább hagyjuk a lélegeztetőgépeket …

Szombathelyen, ahol 2014-ben 4,6 milliárd forintból kezdik meg az új stadion építést, az egyik általános iskola igazgatója arról panaszkodott, hogy a 2 kis tornatermükre jut 500 gyerek…

Az Orbán Viktor miniszterelnökségi sporttanácsadója által vezetett Magyar Diáksport Szövetség a közoktatási intézményeken belüli testmozgással, testneveléssel kapcsolatos fejlesztésekkel foglalkozó szervezet. Az NFÜ pályázatán nemrég nyert el 2,2 milliárd forintot. Ők fogják megírni a testnevelési stratégiát. A mindennapos testnevlés bezetése után, a tornatermek építése előtt.

Megosztás