Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Rákay Philip a visegrádi vár tetején

Biztos hallottatok már róla, hogy Rákay „ex-HírTv-s, tömegbecslő” Philip egy augusztusi kormányhatározat értelmében 992,3 millió forintot kapott a költségvetési tartalékból az Itthon vagy – Magyarország szeretlek kulturális program lebonyolítására.

Egy múlt heti sajtótájékoztatón részletesen mesélt/ek arról, hogy mit is takar ez majd pontosan.

„Részben azért szeptember 28-án és 29-én lesz az esemény, mert ekkor lesz Szent Mihály napja, és a Szent György napján kihajtott állatokat ilyenkor hajtják vissza, ilyenkor jönnek az elszámolások” – mondta Rákay.

rakay8.jpgfotó: Botos Tamás / 444.hu

„Az iskolák szeptember közepéig pályázhattak, hogy támogatást kapjanak öregdiák-találkozók szervezésére – mondta Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere, a programhoz lehívható pénzek szervezésének koordinálását végző munkacsoport elnöke. A programsorozat alatt a múzeumok is ingyen látogathatók lesznek, és „ha ennek van költsége”, a kormány megtéríti.
Kettős célt próbálunk közvetíteni. Az egyik, hogy aki Magyarországon született, de külföldre szakadt, az jöjjön haza. Nézze meg, mi minden változott Magyarországon, másrészt akik itthon élnek mutassák meg azoknak, akik hazajönnek, hogy mire büszkék azon a településen, mit értek el az elmúlt néhány évben és mi az amit meg tudnak mutatni mindannyiunknak.”

„A hétvégén 481 ember fog dolgozni 28 helyen (ebből 24 külső!), és a műsorfolyam 20 óra hosszú lesz” – közölte Lencsó Rita, az MTVA kommunikációs igazgatója.

„A csúcspont a vasárnap esti Magyarország, szeretlek! vetélkedő után a 21:30-kor Ópusztaszeren gyújtott nagy tűz lesz, ilyenek a csatlakozó települések terein is lesznek.” – ezt nem tudom ki mondta, de jól hangzik.

Rákay hétvégéjéhez készült már egy reklámvideó is, amiben konkrétan a visegrádi vár tetején áll az intendáns úr.

Nagyon várjuk már a programot, de még jobban utána a tételes elszámolást arról, hogy konkrétan mire költöttek el két petőintézetnyi pénzt két nap alatt….

zero:
Az MTVA 78 milliárd forint közpénzt kapott a költségvetésből az idei évre. Rákay úrnak lehet száz meg ezer ötlete, azokat ebből az igen bőséges keretből kell(ene) megvalósítani, vagy megteremteni rájuk a bevételt. Összehasonlítva, ez a 78 milliárd forint több, mint a TV2+RTL éves költségvetése, és a közmédiában emellett vannak reklámok, állami hirdetések is,  gondoljunk csak az NMHH hónapok óta futó digitális átállás kampányára. Vagyis nem az a probléma, hogy Rákay úr el szeretne verni egy hétvége alatt 1 milliárd forintot az 5-10%-os nézettsége mellett, hanem hogy ez miért nem fért be a már kapott 78 milliárdos büdzsébe, miért kellett rá KÜLÖN költségvetési támogatást kérni, és miért szaladt át ilyen könnyen és ilyen gyorsan a kormányon? Senki nem volt aki megkérdezte volna, hogy „Rákay cimborám, nektek nem elég az a rongyos 78 milliárd amit már kaptatok?!
Másrészt meg ezután ha egy fejesnek támad egy ötlete a közmédiában, akkor tarthatja a markát a költségvetési tartalékhoz?

„Nagy tűz”, hát ez roppant kreatív …

6099119107_1f99a560ae_z.jpg

Megosztás