Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Fotó Papcsák WC-jéről!

Július elején leveleztünk a Papcsák Ferenc által vezetett zuglói polgármesteri hivatallal az év elején 1 millió 263 ezer 940 forintért kialakított különbejáratú WC-ről, illetve ahogy a jegyző asszony nevezte, „komplett, előzetes építési munkálatokat is igénylő, mosdó- és konyharész”-ről, amiről a Borsnak azt írták, hogy „közvetlen ajtóval rendelkezik a folyosóról, a jegyző és a polgármester szobájából. Tehát nem kizárólag a polgármester és a jegyző használja, hanem a folyosó ezen oldalán dolgozók is.”

Néhány fotót szerettünk volna kapni a közpénzből készült helyiségről, és bár a jegyző asszony ezt megtagadta, levelében hangsúlyozta, hogy a munkálatok a közpénzekkel való felelős, takarékos, és költséghatékony bánásmód jegyében történtek; tehát szó sincs arról, hogy egy közszereplő luxusigényeinek kielégítése érdekében közpénzekből több tízezer  forintos külföldi csempék és szaniterek elhelyezése történt egy néhány m2-es helyiségben, ezzel az egekig növelve a rekonstrukció költségeit.

A jegyző asszonnyal ellentétben valakinek mégiscsak sikerült fotókat készíteni a Papcsák WC-jeként elhíresült „objektumról”.

folyoso.jpg

Ez még nem az, csak a sima, dolgozói WC.

Papcsáknak viszont év elején egy újat kellett kialakítani, ami valóban rendelkezik ajtóval a folyosóról is, de kétlem, hogy a dolgozók is használják. Elég egyértelmű üzenettel hívják fel erre a figyelmet:

nembejarat.jpg

És maga az objektum, a polgármesteri illemhely! 

papcsakfurdo.jpg

Várnai László LMP-s képviselő elmondta a Blikknek, hogy „a dolgozók mosdója nagyjából öt méterre van a polgármester ajtajától, és ez eddig Papcsák minden elődjének megfelelt. A luxusvécé építésének kérdését annak idején „hozzácsapták” a folyosófelújításhoz a testületi ülésen, végül is így szavazták meg a helyi önkormányzati képviselők. A fürdőszoba építését megdrágította, hogy külön csövet kellett odavinni. Az ajtó mindig zárva, kamu, hogy más is használhatja, mint ő és a jegyző.

A Blikk szerint itt „még a vécépapír is puhább, mint a mezei dolgozók részére megrendelt gurigák, és ez szó szerint értendő: ide más típusú egészségügyi papírt hoznak.” 

Természetesen mi ilyet nem feltételezünk Papcsák polgármester úrról, hiszen még a parkolóhelyét is olyan szerényen alakította ki …

Megosztás