Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

„A polgárok nem sajnálják a pénzüket”

Az, hogy szerdán hipp-hopp eldöntötte a kormány, hogy a Haladásnak is épít egy stadiont, potom 9,6 milliárdért, az már nem hír. Megszoktuk. És különben is megmondta múltkor Kósa, hogy a a futball a kultúra része, ergo nem szabad piaci alapon számolgatni, hogy mi mennyibe kerül vele kapcsolatban. Azért ne felejtsük el, hogy eddig 110-130 milliárdnál tartunk stadionépítések kapcsán.

Az, hogy miközben a felsőoktatásra nincs pénz, és az egyetemek már nem csak kéthetes szénszünetet, hanem nyári szünetet is tartanak a spórolás érdekében, de mindeközben Lezsák Sándor bejelenti, hogy 1,5 milliárd forintot szavazott meg az Országgyűlés annak érdekében, „hogy a Lakiteleki Népfőiskola a Kárpát-medencei népfőiskolai hálózat központjaként megújuljon”, nos az eléggé felháborító. Mivel ugye a Lakitelek Alapítványt és Népfőiskolát Lezsák Sándor és felesége alapította, tervezte és álmodta meg a kilencvenes évek elején.

Na de az, hogy egy giga méretű kormányhivatalra elköltsenek 2,3 milliárd forintot, és ehhez még Navracsics álma a jövő magyar államáról, na az már tényleg sok.

kim.jpg

 

A kormany.hu szerint a miniszter köszöntőjében azt mondta: „itt valósult meg az országban az első olyan fejlesztés, amely megmutatja, hogy milyennek képzeljük el a jövő magyar államát, amelynek fenntartására a polgárok nem sajnálják a pénzüket, mert jó színvonalú szolgáltatást kapnak”. Mazochisták megnézhetik a közel 26 perces videót is, bár nem ilyen összefüggő rövid mondatban, de tényleg ezt mondta.

A Navracsics után nyilatkozó Czunyiné Bertalan Judit megyei kormánymegbízott elárulta, hogy az átalakítás 2,3 milliárd forintba került, és a számítások szerint az irodaház 2015-től önfenntartó lesz, majd kitermeli a beruházás költségeit. Hogy miből, azt nem mondta. Bírságokból, illetékekből?

Megosztás