Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Súlyos munkaerőhiány áldozata az adósságnyomás-mérő

Az Index érdeklődésére részletesebben kifejtette a Nemzetgazdasági Minisztérium, miért szüntették meg az adósságnyomás-mérőt.

Egészen pontosan mindenki arra volt kíváncsi, hogy miért hazudta azt az NGM, hogy az alkalmazást „technikai okokból, magas szoftverkarbantartási igénye miatt az adósságmérőt a jövőben nem üzemelteti tovább.

Már 2011-ben kiderült, hogy az alkalmazás egy swf fálj (875 ezer forintba került), amit az oldal html-kódjába ágyazva könnyen lehet módosítani. Két számot kellett átírni.

kód.jpg
Az NGM szerinta felület frissítését a minisztérium sajtó titkárságának dolgozó munkatársak látták el. A sajtó és kommunikációs főosztály megváltozott személyi állománya miatt ugyanakkor már nem maradt kapacitás a mérő folyamatos frissítésére. A minisztérium azért döntött így, hogy elkerülje egy új vállalkozási szerződés megkötését, vagy sajtóinformatikus munkatárs felvételét az adattartalom aktualizálása érdekében. Mindkét megoldás jelentős – havi szinten 400 000 forintos – többletkiadást okozott volna.

Nem hittem volna, hogy az NGM még tudja egy kicsit fokozni, de látszik, nagyon ügyes sajtósok dolgoznak ott.

Szegény NGM, ott állnak letolt gatyával, már arra sincs emberük, hogy frissítsen havonta két számot. Ez persze sok mindent megmagyaráz, ami az NGM-ben történt, történik.

Például hogy ez „csapat” köt be 250 ezer pénztárgépet online a NAV-hoz, melynek határideje 2013. január 1. volt. Most 2013. szeptember 3. van, és hány kassza van online rákötve a NAV szerverére ….. ?  Úgy nehéz egy projektet sikerre vinni, ha ők maguk sem tudják, hogy mi a helyzet …

Alig dolgoznak az NGM-ben, az olcsóbb és kisebb állam nem mehet a munka rovására!

Ezek szerint az adósságnyomás-mérő frissítése nem fér bele 
7 államtitkár,
11 helyettes államtitkár,
21 titkárság,
39 főosztály,
18 titkárság,
85 osztály munkájába.

Kattintva bejön teljes pompájában:

Megosztás