Vastagbőr

Ilyen ország nincs még egy!

Nyugodj békében, adósságnyomás-mérő!

image_1378021682.png_497x298

2011. március 21-én tette közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium az államadósság-mérő alkalmazását a honlapján, amivel nyomon lehetett követni az államadósság-elleni harc alakulását. Már amikor frissítették persze.
„Az NGM megerősítette, hogy a kormány egyik legfontosabb feladatának az államadósság csökkentését tekinti, szándéka a jelenleg a GDP 81,18 százalékát elérő adósságterhet a 70 százalékos szint alá vinni.”

Telnek-múlnak az évek, nagy erőkkel folyik az államadósság elleni háború.

2013. augusztus 15-én az NGM egy rövid hírben adta közhírré, hogy „a Nemzetgazdasági Minisztérium számára kiemelkedően fontos a lakosság tájékoztatása az államadósság aktuális szintjéről. Korábban ezt a célt szolgálata a kormany.hu-n elérhető államadósság-mérő alkalmazás.
A tárca technikai okokból, magas szoftverkarbantartási igénye miatt az adósságmérőt a jövőben nem üzemelteti tovább. Szeretnénk továbbá elkerülni az adatszolgáltatásban előforduló párhuzamosságokat is. A Nemzetgazdasági Minisztérium felügyelete alá tartozó Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) részletes adatokkal szolgál az érdeklődők számára az államadósság állásáról.

„Magas szoftverkarbantartási igénye” … hát ekkora pofátlan hazugságot elég rég olvastam, úgyhogy mindenképpen ki kellett tennem ide a blogra :-))
Havonta egy darab számmal kellett frissíteni. Illetve elnézést, kettő számot kellett átírni. ŐRÜLETES karbantartást kívánt!

(Az ÁÁK honlapján ember legyen a talpán, aki megtalálja, hogy hány százalékon áll az államadósság …)

Nyugodj békében, adósságnyomás-mérő!

A legfrissebb, augusztus 21-i adatok szerint az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számításba vett (maastrichti) adóssága 2013 második negyedévének végén a GDP 81,4 százaléka volt (23 250 milliárd forint) – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

2011. március 21-én, amikor az adósságnyomás-mérő elindult, a mutató  81,18%-ot mutatott …

Szerencsére a Ki mit tud adatigénylő portált arra teremtették, hogy megtudjuk mennyire volt magas a szoftverkarbantartás költsége …

Megosztás